Bezobrazno …

28 novembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Videh juče na televiziji, ne čuh kojim povodom Ministra pravde Nikolu Selakovića – u vreme protesta advokata ispred Vlade, na kome je prema proceni „Blica“ bilo oko 300 advokata, a po nekim vestima – prema zvaničnoj proceni MUP-a oko 4.000. Rekoh ne znam kojim povodom, ali mora da je bilo nešto važno jer i novinari su bili tu. A novinari, ko novinari – ne bi da propuste priliku, jer znaju da se Ministar neće pojaviti pred advokatima, pa pitaju – Gospodine ministre, šta mislite o štrajku advokata …. Gospodine ministre! Gospodine ministree! Gospodine ministreee ….eeeeeeee! Čuje se sa svih strana.

       A Ministar – besno se okreće, upućuje jedan prezriv pogled prema okupljenim novinarima i odlazi okružen svojima! Da li bi bilo koji ministar u bilo kojoj vladi smeo ovako da se ponaša i ignoriše javnost koja bi bila rada da zna dokle će blokada pravosuđa u ovoj zemlji trajati, da ga neko ne štiti?

       Gospodine Predsedniče Vlade, šta mislite – ko?  A kad već pitam – Kako mislite da otvorite poglavlje o pravosuđu u pregovorima sa Evropskom unijom kod blokade pravosuđa koja ovoliko traje, ako Ministar pravde ne želi o tome da razgovara, ako Ustavni sud ćuti, ako se na sve to glavni pregovarač sa Evropskom unijom, Tanja Miščević ne oglašava …, ako Vi ćutite. Mislite li da i njih možete da ignorišete? Ili je sve ovo sa Evropom samo farsa? Recite i nama da znamo.

       A što se tiče „Blica“ – Sve zavisi kad ste snimali. Evo i jutros ispred Vlade prolaze neki ljudi. Mora da su advokati. Dajte ispravku, napišite da je na jučerašnjem protestu bilo njih desetak. Šta bi sa vama, da nije i kod vas glavni urednik postao Dragan J. Vučićević?

DC, 28.11.2014.