BPV i vanzemaljci

1 aprila, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Približva se finiš košarkaškog prvenstva pa je to i vreme da neuništivi Vujošević Dule, predesednik JSD Partizan i trener istoiimenog košarkaškog kluba započne svoj uobičajeni šou zvani – Daj pare! Ne igra samo Zvezda košarku! Plate kasne! Pozajmljujemo novac za put u Krasnodar! Šta će Zvezdi nova hala, kada sa FMP-om ima još dve …. reče Dule i ostade čitav. I sve tako, godinama, još od vremena kad je lansirao čuvenu tezu – Zamislite, banke su nas blokirale tako što su aktivirale nekakve garancije koje smo morali da im damo kad su nam davale kredite!

       Ima Dule i bisera druge vrste. Na primedbe dugogodišnjeg lekara košarkaške reprezentacije povodom čestih povreda košarkaša Partizana, te da je to povezano sa preteranim naporima kojima ih tokom svojih metoda treniranja izlaže, Dule je najpre rekao da on tog doktora ne poznaje, da bi se sada, posle kritika u javnosti, pojavio sa novim objašnjenjem –  Otkad je Todorić (direktor Partizana) doveo sveštenika u klub, nema povreda!

       Ima Dule i poruka druge vrste – Valjda će sada početi da se bave ubistvom Zorana Đinđića, pa će ostaviti Partizan na miru …. Nije ovo Severna Koreja, pa da svi budemo zaljubljeni u jednog vođu … nego da se vratimo na pare – Jeste da nam je Vučić dao nekih dva miliona eura, ali to je samo nešto malo više od Zvezde.

       Naravno, o plaćanju poreza, o prodajama igrača, o punim halama, o vođenju knjiga … ni reči. To su bezobrazna pitanja koja oni koji daju pare ne smeju da postavljaju, a ako ga neko naljuti, spreman je da povuče svoju ekipu sa finala kupa koje nosi ime legendarnog Radivoja Koraća koji je bio svetski as još u vreme kad je Dule pišao po prašini u nekoj crnogorskoj vukojebini – Eto vam pa igrajte sami, odoh je da se pripremam za neke važnije utakmice!

       Naravno, tim izazovima ne može da odoli ni Zvezdin predsednik, Nebojša Čović, koji nije „kuče od juče“ što je uspešno dokazivao još od vremena Miloševića, pa sve do današnjih dana – Ako je Vučić dao Vujoševiću toliko para, onda nama duguje još 500.000 – eura!

       Da vam ispričam jednu priču o vanzemaljcima, možda bi i BPV-u mogla da pomogne – Objavio radio Novi Sad da su se pojavili vanzemaljci. Oni su zeleni, imaju izbuljene oči i ruke do zemlje. Ako naiđete na njih budite obazrivi, jer ta pojava još nije ispitana, pa se ne zna kako bi mogli da reaguju. Čuo to lala, baš kad je polazio na oranje, pa se i uplašio. Kad je izorao prvu brazdu, primeti u žbunju nešto zeleno, oči izbuljene, ruke do zemlje … pa u skladu sa objavljenim instrukcijama, započe priču – Ja sam, Lala, sad orem a posle ću da žanjem … ono stvorenje ćuti. Lala ponovi – Ja sam, Lala, sad orem a posle ću da žanjem … Na to će ono stvorenje iz žbunja – Ja sam šumar. Sad serem, a posle ću da ti jebem mater!

DC, 29.03.2014.