KAKO JE POČELO – KO JE OVDE LUD? (odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA) – Nastavak 16

1 aprila, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Kada je reč o kadru aktuelne vlasti, najveći biser izvalio je ipak jedan od potpredsednika Vlade, gospodin Radulović. Poslali ga, pretpostavljam u ime Vlade, da objasni prosvetnim radnicima koji su u to vreme bili u štrajku kada će da prime plate. A on, onako diplomatski, ni pet ni deset, što bi rekli: „Pa ne mislite, valjda, da će država da štampa pare zbog vaših plata. Naše čvrsto opredeljenje je da zadržimo inflaciju pod kontrolom. Prema tome, nema štampanja para.“

       Isti gospodin Radulović, sada u ulozi direktora „Centromarketa“, čudi se nasred televizora: „Ko to kaže da proizvođači neće da isporučuju mleko po ovim cenama?“ Pa pita preko ramena asistenta-saradnika: „Imamo li mi mleka?“ „Imamo, druže direktore“, spremno odgovara asistent. „I redovno nam isporučuju?“ „Da, druže direktore!”. Baš me interesuje, zašto?

* * *

       Dobro, možda sam preterao, ipak nije u redu, mi smo ih birali. Sad ću malo o Englezima. Ustanovili Englezi da je svaki deseti bišop – peder. Sun, ugledni dnevni tabloid, preneo za naciju tu značajnu informaciju i pogrešio. Objavio da je svaki deseti peder – bišop. Sutradan su objavili ispravku i izvinili se čitaocima. Je l’ ti se to sviđa, pitam ga. Nema veze sa nama. Mi nemamo bišope.

Nastaviće se …