Demokratija by Aleksandar Vučić

8 aprila, 2017 u rubrici Opančarski dnevnik

„Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi sa protestom u Beogradu, da je Srbija demokratska zemlja, u kojoj svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, i da je to u redu sve dok je mirno” – RTS, 04. apr. 2017.

Gospodo sa RTS-a, „javnog servisa u vlasništvu građana Srbije“, kako se predstavljate u jutarnjoj prijavnoj špici – dakle i u mom vlasništvu, evo ja, u tom svojstvu, imam neka pitanja koja ste vi, smatram, trebali da postavite predsedniku Države, premijeru Države, predsedniku vladajuće stranke u Džavi …,  što se zvaničnog tiče, a i svega ostalog u Državi, što se nezvaničnog tiče, ukoliko nije bilo zgodno, odmah tu, u Mostaru, pred onoliko ljudi, a ono potom naknadno – imali ste prilike da ga nakon toga vidite, ko svoj svoga, tu je svakog dana sa vama, za razliku od onog vremena, pre Olimpijade, kad je bio ljut i nije hteo da govori sa vama.

Elem, trebalo ga je pitati, a to je bilo 4. aprila, da li je čuo da demonstracije nisu samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu … te s tim u vezi i ono najopasnije – zbog čega kao građanin to i pitam, a šta ako se ti protesti otmu, pa prestanu da budu mirni i, nedaj Bože, zaliče na one iz 2000. godine. Koga će angažovati u odbranu demokratije koju je  kao demokratski vladar svega i svačega u ovoj zemlji uspostavio – vojsku, policiju, komunalnu policiju, navijače, one iz Savamale … ili onih 56% građana koji su glasali za njega.

VJZB – čekam brzi odgovor, da ne moram da uključujem N1 i Al Jaziru.

S poštovanjem, Dragiša Čolić, građanin, ovdašnji