Dno … ima li čega ispod?

22 marta, 2017 u rubrici Opančarski dnevnik

       Nebojša Krstić – potrčko, asistent glavnog reditelja. Svršeni student medicine, koji sa medicinom ima veze koliko i časna sestra sa biciklističkom trkom Tur de Frans, tako da je od medicine ostalo samo to da je svršen. U mladosti svirao udaraljke u vokalno instrumentalnom sastavu “Idoli”, pa mu ta navika ostala do današnjih dana – ne zna gde udara! Iz njegove bogate biografije pomenućemo još samo to ta je bio savetnik za medije bivšeg predsednika Borisa Tadića – zli jezici govore da je to nameštenje (spreda ili pozadi – ne postoje pouzdani podaci) dobio na emotivnoj bazi sa pomenutim predsednikom koja datira još iz gimnazijskih dana. Bilo kako bilo, pošto je ostao bez nameštenja na koje se navikao, uporno se namešta glavnom predsedničkom kandidatu (“Jesen prođe, ja se ne oženih, često majka govorila meni, sine Rade, devojaka dosta, ti mi, sine, neoženjen osta …” – iz teksta Pomozimo Nebojši Krstiću … www.opancar.com u rubrici Opančarski dnevnik 2017. – ima toga još – pretraživač pod Nebojša Krstić).

Elem taj i takav Nebojša Krstić u svojoj redovnoj kolumni u Blicu – 21. mart 2017. pod naslovom “Zašto Janković vređa Nemačku”, zamera predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću na izjavi da Vučić u prošlonedeljnoj poseti Berlinu, na sastanku sa Angelom Merkel, nije pokrenuo pitanje o odluci Kosovske vlade, donetoj samo par dana pre te posete, o kompletnoj nacionalizaciji srpske imovine na Kosovu, pa kaže: “Hulja je u politici bilo i biće nego se ja pitam šta kažu oni vrli elitni intelektualci, umetnici i sl. Da li oni podržavajući Jankovića podržavaju ovaj uglađeni lažni patriotizam, ovaj “građanski” populizam kakav nas je već koštao života ljudi, gubitaka imovine i zaoštravanja sa civilizovanim svetom.”

Jebote, pa ovaj stvarno ne zna gde udara. Pa da li je Janković ili Vučić – od svoje pojave na političkoj sceni Srbije pa sve do dolaska na vlast, kada se proglasio za Evropejca, odgovoran za (ne)uglađeni lažni patriotizam i ovaj populizam kakav nas je već koštao (i košta), “života ljudi, gubitaka imovine i zaoštravanja sa civilizovanim svetom”! Plaši me da će, ako ga Vučić provali pa sebe prepozna u citiranim redovima, politička karijera Nebojše Krstića otići u nepovrat…

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, scenarista. Da li je gore navedeno o Nebojši Krstiću bio razlog što je reditelj i glavni glumac odlučio da umesto olinjalog Nebojše Krstića za scenaristu uzme mladu političku zvezdu u usponu Milenka Jovanova, upamćenog po izjavi: “Podsećam na Vučića? Moram to da dokažem” (Blic, 17.07.2016), nije poznato, tek umenovani je odmah prionuo na posao i 20.03.2017. godine – po ugledu na svog idola koji je u junu 2014. godine objavio da je Kosmajac najveći narko diler na ovim prostorima, zvanično, preko Službe za informisanje, Srpske napredne stranke, izdao sledeće saopštenje za javnost:

„Najveća kriminalna banda u Srbiji danas je u okruženju Vuka Jeremića, a braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić.“

Stvar se uozbiljila, javnost je bila šokirana, kome da veruje – ženi koja plače na hitno zakazanoj konferenciji za štampu i sve to najoštrije negira ili zvaničnom saopštenju vladajuće stranke koja raspolaže svom silom javnih i tajnih informacija.

Aleksandar Vučić – Predsednički kandidat, reditelji i glavni glumac. I sad ako mislite da je ovde u pitanju nepromišljeni i glup eksces jednog političkog junoše željnog dokazivanja nakon prelaska iz svoje prethodne stranke DSS u vladajući SNS, grdno se varate. Projektovani klimaks tek nastaje. Na scenu izlazi glavni glumac koji objašnjava da je njegov kolega i prijatelj Milenko Jovanov, posle još jednog u nizu napada jednog predsedničkog kandidata na njegovog brata,  pokušavajući da im uzvrati istom merom, napravio „grdnu grešku“ pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog „dosovskog kandidata“ i saopštio:

„U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim građanima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti. Nismo isti i nikada nećemo biti. Moj tim i ja nikada nećemo vređati članove tuđih porodica.“

Da se izrazim šahovskom terminologijom, Vučić je briljantnom žrtvom konja ovim nastupom (napomena opreza radi – nastupom u umetničkom a ne medicinskom smislu) stekao važan tempo na svom putu ka predsedničkoj nominaciji, pa sada njegovi poklonici klikću – To je predsednik kakav nam je potreban, a ne neki iz nepristojne i nenormalne Srbije!

Nebojša Stefanović, Ministar unutrašnjih poslova, presuditelj. A tačku na i u ovom nemilom slučaju stavio je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović svojom izjavom za N1:

„Policija neće pokretati nikakve radnje povodom optužbi potpredsednika Srpske napredne stranke da Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, kontroliše narko tržište u Srbiji, jer je „izvinjenjem Aleksandra Vučića na taj slučaj stavljena tačka“.

I sad sam ja kao građanin u velikoj dilemi – Kako vi gospodine ministre otvarate i zatvarate tako ozbiljne kriminalne slučajeve? Da li je Nataša Jeremić žena koja upravlja najveća kriminalnom bandom i celokupnim narko tržištem u Srbiji! Ako jeste, ne možete ni vi ni Vučić da na taj slučaj stavljate tačku, već nadležno tužilaštvo i nadležni sud. A ako nije, u pitanju je ozbiljno krivično delo uvrede na koje opet ni vi ni Vučić niste ovlašćeni da stavljate tačku.

Da se vratim na početak. Da smo dotakli dno – jesmo! Ima li nečeg ispod dna – Ima!

I na kraju pitanje – Šta biste vi (u)radili kad bi vas jedan od najviših funkcionera vladajuće stranke javno optužio da ste plaćeni, masovni ubica, jer dilovanje narkoticima uzrokuje mnoge smrti i druge teške tragedije?

Dragiša Čolić, 22.03.2017.