Drage koleginice i kolege advokati i svi vi koji pratite sajt „protestadvokata“

9 januara, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Naša četvoromesečna obustava rada se bliži kraju i ne treba biti preskroman – kažu da je to najduži štrajk u istoriji advokature, ne samo kod nas, a što je još važnije – koji se završio uspešno. Bila bi šteta da sajt „protestadvokata“ utihne i vremenom se ugasi i ja se nadam da će organi komore i naši „admini“ naći načina da ga održe u životu, jer ima mnogo stvari – i iz struke i onoga što je povezano sa strukom, zbog čega moramo da ostanemo na okupu.

       Ja lično sam, verovatno ste to primetili, bio dosta aktivan na sajtu „protestadvokata“ iz jednostavnog razloga što sam smatrao da mi je to kao advokatu dužnost, a istovremeno sam, uz vašu saglasnost, postavljao određene priloge sa tog sajta i ovde – na ovom sajtu, u želji da poruke advokata odu i u širu javnost.

        Primetili ste sigurno da ovaj sajt nema nikakve veze sa mojom advokatskom kancelarijom, a nastao je pre jedno dve godine, paralelno sa mojom željom da se pored advokature bavim i pisanjem. Nastao je pod geslom – Ako postoje slikari naivci, ako postoje političari naivci, zašto ne bi mogli da postoje i pisci naivci! A bogami, naivci su se oteli, pa evo da vam kažem – u prošloj 2014. godini, imali smo 6.584 poseta, sa pročitanih 27.121 strana. Što bi rekli u onoj reklami na televiziji – ja nemam drugi način da vam taj neverovatni podatak dokažem sem sajtom Google analytics koji te podatke uredno prati.

       POŠTOVANE KOLEGINICE I KOLEGE I SVI VI KOJI PRATITE SAJT „protestadvokata“ POZIVAM VAS DA I DALJE OSTNEMO ZAJEDNO I NA OVOM SAJTU. Šaljite nam i dalje svoje priloge! Svaki čovek ponekad oseti potrebu da nešto kaže. Sedite, napišite to i pošaljite nam.

       A da ne pričam mnogo o tome, pozdravljam vas sa meni omiljenim prilogom koji je nedavno poslao kolega Svetislav Poštić pod nazivom „Pljuni i zapevaj“, koji smo pre neki dan objavili. Pogledajte ga.

S poštovanjem, Dragiša Čolić, glavni i odgovorni opančar