Farma – izveštaj

25 aprila, 2013 u rubrici Kolumne

Zbog vladike Vasilije Kačavende, zanemario sam izveštavanje sa farme. Lepo sam predlagao da i on uđe na farmu. Sad bi sve bilo lakše – o jednom trošku izveštavaš i o dešavanjima na vladikinom dvoru i o dešavanjima na farmi. No dobro, farma još traje, može on i naknadno da uđe. Ima jedno slobodno mesto, nastalo izlaskom Ere Ojdanića – iz zdravstvenih razloga. A i vladika je sada slobodan – iz zdravstvenih razloga, pa bi to mogla biti najadekvatnija zamena.

Priča se da Era Ojdanić, jedan od naših najdugovečnijih folk pevača, nije izašao sa farme radi preterane brige zbog bolesne tašte, već službeno – zbog nekih poslova sa tužilaštvom, a vezano za njegove švalersko-autobiografske izjave koje potiču iz odnosa sa maloletnim osobama suprotnog pola, što se u ovoj zemlji poznatoj po uređenom pravnom sistemu po tim pitanjima uredno procesuira.

Era to demantuje u specijalnoj izjavi za “Blic” – tačno je da mu je tašta bolesna i da je zbog toga izašao sa farme, a kad je već izašao srediće i to sa tužilaštvom – lepo će im objasniti da je on to ustvari lagao, zbog šoua. On zna šta je rijaliti, pa je to bio ustvari mamac za medije, koji su naseli na taj njegov uspeli marketinški trik. Dobro je, odahnuli smo. I mi i zabrinuti reporteri “Blica”.

Na drugoj strani, na samom terenu, Zorica Marković, takođe iskusna rijaliti igračica, je na velikim iskušenjima. Vodila je – takođe zbog šoua i prezentacije kod svojih obožavalaca, svoju igru, pa se izgleda preigrala, jer je najnoviji gazda farme, poznati crnogorski pevač Danijel, po svemu sudeći iz čisto političkih razloga, izabrao za svoje sluge nju i Ekrema, tako da bi moglo da se desi da jedno od njih dvoje kod narednih eliminacija budu izbačeni sa farme. Ekrema to nije zabrinulo, on je Gospoda, a ima i specijalne odnose sa produkcijom, što je nedavno i dokazao čak i na slučaju farmera Milana Tarota, poznatog pretskazivača budućnosti, koji se nije mnogo obazirao na pravila farme o obavezi obavljanja dnevnih farmerskih poslova i zabrani spavanja u toku dana, što je Ekrema mnogo naljutilo, pa ga je javno opštužio da on samo jede, spava, hrče i prdi, što je dokazao nepobitnom činjenicom – probudio se naspavan u toku noći, otišao do kuhinje i spremio sebi kajganu od 12 jaja, tako da su one napred pomenute optužbe normalna posledica takvog njegovog ophođenja  i prema farmerima i prema farmi i prema produkciji, te da će on lično, ako se to još jednom ponovi, srediti da Milan bude izbačen sa farme, što se iste večeri pokazalo i tačnim, jer je pomenuti farmer odmah bio nominovan za naredno izbacivanje. Tarota to nije ni najmanje zabrinulo, jer je on pogledao u karte i zaključivši da neće biti izbačen, ponudio ostalim farmerima javnu opkladu u tom smislu, što se opet pokazalo tačnim jer je na narednim izbacivanjima umesto njega izbačena Sexi Sandra, tako da će njenu ulogu sada morati da preuzme Stanija. Pokazalo se još jednom da naš narod voli pomenute, te da su oni koji javno prde u ovoj zemlji debelo zaštićeni.

E sad, takav razvoj događaja nije zabrinuo Tarota, ali jeste Zoiricu koja je, u konkurenciji sa Ekremom, uplašena za svoju dalju farmersku budućnbost, tako da bukmejkeri već ubrzano pripremaju kvote ko bi, ako se to desi, mogao da zameni Zoricu sa svim njenim dosadašnjim adutima koji su je i kvalifikovali za jednog od najuglednijih farmera i po sopstvenom uverenju gazdaricom cele farme koja je u stanju da se istovremeno posvađa sa svim farmerima i da im u lice kaže sve što kamere vole da vide i čuju, da ih pljuje, a po potrebi zapreti ne samo letvom već i sekirom.

Uzbudljiva dešavanja na farmi tek predstoje, a mi ćemo vas o tome redovno izveštavati.

DC, 25.04.2013.