Glasam za fatu

1 marta, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Znate li onaj vic: Trči Fata za tramvajem i viče – Stani, stani, zakasniću na posao. Putnici, poviču na vozača – Stani greota je – vozač posluša i zaustavi tramvaj. Fata uleće unutra i vikne – Karte na pregled!

       Izbori su na pragu i uvek isto pitanje – za koga da glasam! Ne zna se ko je gori, ovi sadašnji ili oni prethodni. Što bi u izbornoj bazi rekli – Sve moj do mojega!

       Izbori još nisu zakazani, a izborna kampanja je u punom jeku. TV minuti nisu podeljeni – ni oni koji strankama pripadaju po zakonu, ni oni koji se plaćaju, a vođa ne silazi sa ekrana. Pre neki dan pitala učiteljica Pericu – Znaš li ko je onaj čika? Znam, odvali Perica ko iz topa – To je voditelj dnevnika! Razmišljam – šta će voditelju dnevnika tv minuti, treba štedeti, prosperitet ove zemlje se zasniva na štednji. Nećemo se ove godine zadužiti za tri, već samo za dve milijarde evra.

       Ono što sebe naziva opozicijom je u silnoj neprilici – ne zna gde udara, zajebo ih vođa pa hoće izbore, a tako im je bilo lepo pre toga. I sad ne znaju ni kud će ni s kim će – jedna kolona, dve kolone, tri kolone … i ostala sranja – Pajtić, Boris, Čeda, Čanak … na drugoj strani oni što izigravaju vlast – Dačić, koji bi i sa crnim đavolom samo da ne zaglavi zatvor, Dinkić, iz istih razloga vreba s kim će, Ljajić, Krkobabići, Vuk, Velja … nemaju problem – oni će sa onim ko bude na vlasti. Jedino što im je svima zajedničko i onima na vlasti i onima u opoziciji je da će u izbornoj kampanji da se’u kao i do sada – mi ćemo ovo, mi ćemo ono! Narode, stoko jedna dokle će da te zajebavaju. Uspravi se i kaži dosta – karte na pregled!

       Jedva čekam subotu da kupim Informer i pročitam u rubrici DOSTA ZLOĆINA iz pera prvosrbijanca Dragana J. Vučićevića – Pozivaju na rušenje poretka, hoće da menjaju narod … Da, hoćemo da menjamo narod, u tome i jeste stvar. I one što uživaju u prenosima skupštinskog zasedanja, i one što se ne skidaju sa rijaliti programa i one što u vreme glasanja gluvare po kući u pidžani, dođu do prozora i kažu – kiša je, mrzi me da idem na glasanje, i one što, ovako kao ja, samo se’u i ništa drugo ne preduzimaju i one veleuvažene u Akademiji nauka, što samo ćute – čak i ne se’u! Svi su oni narod, ma koliko Dragan J. Vučićević pod narodom podrazumevao samo one što što čitaju Informer i glasaju za njih. Da ne meditiram više, ionako to niko i ne čita.

       Jesenas u Nišu, vozim se taksijem, beše toplo miholjsko leto – stadosmo na semaforu, gledam, lepota! Kažem taksisti – Bogami se ove vaše Nišlijke razgolitile! Prijatelju, da ti kažem, reče mi taksista sa onim karakterističnim naglaskom, u ovaj naš Niš samo žene i rakija što valjaju!

       Popimo po jednu, za početak, i  – karte na pregled!

 Dragiša Čolić, 01.03.2016.