Glupost godine

29 oktobra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Juče čuh na Tv Pinku onog napaljenog skakavca Dragana J. Vučićevića, a danas na istoj televiziji istim povodom i Ministra pravde Nikolu Selakovića – da je obustava rada advokata osmišljena i da se sprovodi kao udruženi projekat radi opstrukcije suđenja Miroslavu Miškoviću i ostalim tajkunima koje bi ova vlast da hapsi ali eto sad je tim projektom osujećena u svojoj borbi protiv korupcije. A krunski dokaz za to je da je Dragoljub Đorđević, predsednik advokatske komore Srbije, jedan od Miškovićevih branilaca u tom postupku. I još se tu koješta čulo, da je izvesni Sandulović, koji je svojevremeno pretio da će ubiti dragog im (naprednjacima) premijera Zorana Đinđića, istim povodom otputovao u London sa istim namerama uperenim i prema premijeru Vučiću, koji se ovih dana nalazi u poseti Londonu.

       I sad građanstvo treba da poveruje da nas 8.500 članova advokatske komore Srbije toliko ljubi svog predsednika Dragoljuba Đorćevića, da evo na njegov poziv već više od mesec i po dana štrakuje po cenu gubitka i zarade i klijenata i štrajkovaće i dalje, sve dok im pomenuti vođa u dogovoru sa Miškovićem ne kaže – Dosta! Fasciniran sam, mada ne i iznenađen, tolikom imaginacijom značaja vođe od strane tih ljudi.

       Svakojakih gluposti sam se naslušao tokom trajanja ovog štrajka, al’ veću od te ne čuh. Što se tiče Dragana J. Vučićevića, cenim da je to bio nastup (ne u medicinskom smislu) koji treba da doprinese afirmaciji komada „Teška reč“, takođe na Pinku, u kome pomenuti Dragan J. Vučićević treba da igra Olju Bečković u toj savremenoj postavci „Utiska nedelje“. Što se tiče Nikole Selakovića, asistenta Pravnog Fakulteta u Beogradu, aktuelnog Ministra pravde, njegov slučaj je jednostavniji – on se u svojim lažima u odbrani nakaradnog projekta o Javnom beležništvu koji je postavio u saradnji sa svojim mentorima sa Pravnog fakulteta i poprečnim para-rodbinskim vezama toliko izgubio da je počeo nekontrolisano da priča svašta, pa čak i da preti.

       A ako o tome hoćemo ozbiljno – eto šanse za istraživačko novinarstvo i medije da jednu ozbiljnu stvar istraže i vide o čemu se tu zapravo radi.

D.C. 29.10.2014.