Informer utvrdio istinu – Olja Bećković „žuta“ – NEZAVISNE DNEVNE NOVINE „INFORMER“: Podržavala sam režim DS, pa šta?! – Nastavak

12 januara, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Kao što sam obećao, vraćam se na ovu temu, jer je „nezavisni“ Informer i još nezavisniji, njegov vlasnik Dragan J. Vučićević, nastavljaju, pa joj tako pomenuti Vučićević, čiji je najnoviji nadimak „Službeni glasnik“, posvećuje čak i svoju uredničku vikend kolumnu pod koloritnim nazivom DOSTA ZLOČINA.

       Najpre o obojenosti Olje Bećković, odnosno priznanju – da je podržavala DS. Čovek koji pravi novine, a evo i Vučićević ih pravi, bi morao biti intelektualac, a to se ne dokazuje samo diplomom – bez obzira gde je i kako je stečena, već i intelektualnim delovanjem. Čovek intelektualac je po pravilu i društveno angažovani subjekt, a to onda podrazumeva i mogućnost da svi ne mislimo isto, pa da se u tom smislu i zalažemo za ostvarenje onih vrednosti u koje verujemo. Na primer, gospodin Vučićević ne voli korumpirane skotove a pod tim podrazumeva sve postpetooktobarske dosističke režime, iz čega – argumentum a contrario, ispada da voli onaj prethodni Miloševićev režim – i sve oni koji su učestvovali u toj vlasti, uključujući i ove današnje, na primer, a koje je narod u onim burnim događanjima – ako ih se Vučićević seća, oterao sa vlasti.

       Olja Bećković sa svojim Utiskom nedelje traje još iz tog vremena i bila je uvek angažovana na istoj strani. Vlasti su se menjale a ona je ostajala ista, što je kvalitet koji morao da ceni čak i čovek kakav je Vučićević na primer.

       A Vučićević je za sve to vreme menjao vlastodavce, pa sad on takav kakav je ubraja i Olju Bećković u korumpirane skotove. A dovoljno je prelistati njegovu nedavnu prepisku sa „Kurirom“, pa videti kakav je on čovek. Ništa od toga on nije demantovao, a to što je za uzvrat i on ocrnio „Kurir“ po sistemu – i tvoja majka je kurva, ne znači da i on sa svojim „nezavisnim“ listom Informer nije kurvinskog porekla.

       A evo  i jednog mišljenja o tome šta hoću da kažem i to od jednog intelektualca koji uz to nije dosistički skot – Branko Ružić, šef Izvršnog odbora SPS-a koji kaže da je Olja Bećković pokazala iskren politički stav jer je protekle 24 godine bila na tom ili srodenom političkom kursu: „To su znali svi koji se imalo razumeju u politiku. Ali to što je ona na neki način bila „politički obeležena“ nije je diskvalifikovalo u vođenju „Utiska“. Nasprotiv, svaki gost je imao u vidu da će pitanja biti jasna, nedvosmislena i otvorena, što je dovero tu emisiju do tolikog trajanja.“  Može li Dragan J. Vučićević sa svojim listom „Informer“ da se nađe u toj kvalifikaciji.

       Dragan J. Vučićević mnogo voli pare, pa je preko svojih poverljivih izvora sve izračunao – i koliko je Olja Bećković dobila kao ugovorno obeštećenje zbog raskida ugovora – što istovremeno, pravno, znači i da ona nije skrivila raskid, i koliko je još tražila i na koliko bi pristala … Naravno to ne traži ni produkcijska kuća „Mreža“ preko koje je ona taj posao radila ni njeni advokati – to traži Olja Bećković. A i takav prikaz je kurvinski gospodine Vučićeviću i vi to znate, jer i sami vodite firmu koja se zove „Informer“ pa znate da to nije isto što i Dragan J. Vučićević. Da firma ima i svoje zaposlene i opremu i poreze i razne druge troškove. A ako je to u vašem slučaju pobrkano, trebalo bi da odgovarate, naravno ukoliko vas ovi za koje sad radite ne štite.

DC, 12.01.2014.