Izjava Premijera, što naši rekoše davno. Lupi a ne pade!

11 decembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Sa sajta www.protestadvokata.org (December 11, 2014)

         Kako koji dan odmiče, vaša borba dobija na snazi i pokazuje ko je šta uradio da dodje do svega ovoga.

       Ministri koji imaju iskustva k’o deca u obdaništu, parafraziraju i politizuju sve pa i legalnu obustavu, kršenjem Ustava nad kojim su zakletvu dali.

       Verovanje u izabranika kako to reče Premijer, pokazatelj je čoveka koji misli smo na sebe i kamarilu, a ne na narod i građane.

       Počelo pregovaranje, ta fraza u meni izaziva revolt, zar je moguće da kršenju Ustava ima mesta za pregovore. Dotični je morao da prizna grešku a ne da glumi i opstruiše zatvorenih očiju donete odluke koje na našu žalost podrzava i Premijer. Još kao sila izgovara – Neka izadju na ulice. Pa to je granica ludila i uljuljkavanja na vlasti. Naravno da do toga mora da dodje jer ovakva pljačka, uništavanje svega, mišljenja, prava, izjašnjavanja, nezavisnog sudstva, novinarstva, postoji samo u Severnoj Koreji i nigde više.

       Balansiraju na tankoj žici, moje lično okliznuće se veoma brzo gubi na unutrašnjoj a i na inostranoj sceni, biće oni kratkog daha sa velikim posledicama po sve nas.

       Ustavni sud, institucija zaštite gradjana, ćute i prave se naivni, ne shativši ili ne smeju da daju mišljenje opet zarad svojih zadnjica, koje su im jedino ostale, obraz su izgubili davno.

       Da vam nije lako slažem se, a da nema lake borbe to svi znamo. Pogotovu kada treba dokazati nabusitim ljudima koji još povrh svega smatraju sebe ne zamenjivima i bezgrešnima zauzimajući političke fotelje.

       Novinari osvestite se, ovo će proći a vi i dalje treba da živite sa nama, ovi su prolazni i neće doveka moći da vas brane.

       Dajem sve pohvale urednicima koji su formirali vaš sajt, obradovan da će i u buduće biti u funkciji za nas obične gradjane da upozorimo ukoliko ima neke nepravičnosti u budućnosti.

       Advokati su u pravu!

Milan Jovanović, Beograd