Kad dokazani bizgov daje kvalifikaciju ko je bizgov!

1 februara, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Pogodili ste – dokazani bizgov je Dragan J. Vučićević, vlasnik i glavni urednik Vladinog „službenog glasnika“ (sve saznaje unapred iz „dobro obaveštenih krugova“) nezavisnih dnevnih novina INFORMER (u daljem tekstu: Bizgov).

       Bizgov ima svoje novine i u tim novinama svoju stalnu vikend koluumnu pod napredno avangardnim nazivom DOSTA ZLOČINA, kojom redovno informiše kako onih „51% naprednog biračkog tela“ tako i one koji vikendom kupe tu novinu da se malo razvesele. Ovog vikenda Bizgov je dao svoju analizu učesnika predstojećih izbora pod naslovom „Svi protiv jednog“.

       Da sam analitičar, a danas se tim poslom bavi i kurta i murta – pa evo čak i Bizgov, zamerio bih tom naslovu bez obzira na kojoj sam strani. Da sam na strtani onog „jednog“ zapitao bih se kakvu to politiku ja vodim da su svi protiv mene, a da sam na sttrani onih „svih“ pobunio bih se jer mnogi od njh, ko javno ko tajno, priželjkuje da se po izborima ukrca u napredni koalicioni brod i tako nadje uhleblje za sebe i svoje bar za naredne dve godine koliko u poslednje vreme kod nas traje parlamnentarni ciklus, tako da taj naslov može da naškodi njihovim potencijalno naprednim političkim shvatanjima.

       Rekoh nisam analitičar, pa idem direktno na kraj koji bi, pretpostavljam, trebao da bude i poenta onog što je pisac hteo da kaže. Elem, analizirajući „sve“ koji su protiv onog „jednog“ pisac tu   pomenu i Sašu Radulovića, bivšeg ministra privrede u vladi onog „jednog“ koji je shvativši da njegovi strateški predlozi za rad tog ministarstva ne nailaze na odobravanje i podršku „jednog“, podneo ostavku i napustio tu funkciju, rekavši da poslanik SPS, režiser Srđan Dragojević, kao izbornog pobednika reklamira „onog bizgova Sašu Radulovića“.

       Sa svog analitičkog aspekta Bizgov je u pravu – ona budala koja je uobrazila da treba da se meša u svoj posao, pa da čak u okviru toga i predlaže nekakve korake u domenu privrede u kojoj nam toliko dobro ide da nas je od toga sramota, nije ništa bolje ni zaslužio od te kvalifikacije.

       A taj „bizgov“ kako ga Bizgov nazva, kaže: „Mislimo da postoji samo jedan način da se pobedi Vučić na ovim izborima – ako sve prave opozicione stranke stave ideološke razlike po strani, okupe se oko konkretnog plana u 20 tačaka, podrže nestranačku listu i traže od više puta prevarenih i razočaranih građana ograničen mandat od godinu dana da sprovedu taj plan, uvedu red, oslobode medije, a zatim da sve stranke posebno izađu na fer i slobodne izbore.“

       Šta vi mislite – ko je od ove dvojice bizgov?

Dragiša Čolić, 01.02.2016.