KAKO JE POČELO – KO JE OVDE LUD? (odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA) – Nastavak 25

16 aprila, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Moram da prekinem ono o čemu sam počeo. Danas se desilo nesto strašno, nešto čega smo se svi plašili i što je, na tragediju i sramotu ove civilizacije, ispalo mnogo gore nego što iole zdrav um može da pretpostavi. Objavljena su svedočenja o žrtvama u selu Klečka na Kosovu. Iz pijeteta prema tim nevinim žrtvama, i srpskim i albanskim, neću opisivati ta gnusna nedela, jer ovo moje zajebantsko pisanije nije mesto za to. A i nedostaju mi reči da izrazim ono što o tome osećam. Ima li granica poremećenosti ljudskog uma, u ime nekakvih oslobodilačkih pokreta!

       Slušam izveštaje zapadnih agencija. Neverovatno! Ni njih neću da citiram. Zar svet ne treba da ustane u odbranu civilizacije? Pomenuću samo nemački Die Welle – uhapšeni, tokom istrage, nisu imali advokate! Pravnik sam i neću da otvaram tu temu. Slažem se da treba da ih imaju, jer su ih imali i oni Die Welle-ovi zlikovci na Nirnberškom procesu i takve glupe propuste ne treba da pravimo. Što će nam to. Ali, zar Die Welle ništa drugo još povodom toga nije imao da kaže? Bože, kakav cinizam!

       Ne oglašavaju se čak ni brojni svetski pokreti za zaštitu životinja. Pa, gospodo, i ljudi su životinje. Te jadne, nevine životinje, najpre su ponižene, pa potom bacane u krečanu od iste životinjske vrste. Hoćete li se oglasiti i u njihovu zaštitu.

Nastaviće se …