KAKO JE POČELO – KO JE OVDE LUD? (odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA) – Nastavak 6

16 marta, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Da vidimo šta ima dalje u „Blicu“. Na narednoj strani pomenuti romanopisac iz Niša kaže da su njegov najnoviji roman mnogi čitaoci doživeli kao čist gej produkt i da ga to raduje. Ne vredi ni to, neću da se udvaram pederima, pa makar i ne kupili moj roman. Moram da pogledam i drugu štampu.

       Od „Politike“ nema vajde. Tamo sem visokih privrednih uspeha naših radnih kolektiva i daljeg razvoja Jugoslavije, nema ničeg novog.

       Šteta što je riknuo „Građanin“. Gospodin Tijanić je budio nadu. Sećam se njegove čuvene prepiske, u svom sopstvenom listu, sa vlasnikom Pink televizije, gospodinom Željkom Mitrovićem. To je, valjda, bilo u jednom od poslednjih brojeva – kakva slučajnost. Vlasnik, direktor, glavni i odgovorni urednik „Građanina“ gospodin Tijanić poručio vlasniku, direktoru, glavnom i odgovornom uredniku Pink televizije gospodinu Mitroviću da su oni – Tijanići, posebno obdareni, te da bi on mogao da natakne na onu stvar ceo ženski deo personala ove poznate televizije, a ono što preostane bilo bi i za pomenutog Željka. Šteta što je Tijanić nestao zajedno sa svojim listom. Možda je on mogao da bude naš odgovor Amerikancima.

       Pokazalo se, međutim, da ni Željko nije mačji kašalj. Pretio mu i Šešelj za vreme nedavne predsedničke kampanje, da će ga uhapsiti čim dođe na vlast. Šešelj došao na vlast, a Željko Mitrović, sa Sašom Popovićem i poznatim estradnim voditeljem Pejom, piči na Pinku „ZAM production“, pa rastura. Toliko novih estradnih umetnica prolazi kroz ovu emisiju da ni svi Tijanići ne bi mogli da ih nanižu.

Nastaviće se …