Kako vas bre nije sramota!

7 septembra, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Ne dopada mi se ovaj naslov, niti odgovara mom stilu pisanja. Više podseća na stil Dragana J. Vučićevića, vlasnika Informera – Skotovi jedni!, rekao bi on i bio bi u pravu. Šta drugo da kaže čovek kad u istom danu čita da će penzije koje su prema poslednjem podatku koji sam pronašao, u avgustu 2013 godine, iznosile 219 eura, što je ispod granice egzistencije, morati da se smanjuju bar za 10% da država ne bi bankrotirala. Trebalo bi i više ali eto, premijer dušebrižnički to ne da – da egzistencija penzionera ne bi bila ugrožena.

       A onda pročitate naslov u novinama – Danica prima 811.000 dinara mesečno! I sad bi se neki namernik koji zaluta u ovu pokvarenu državu zapitao – Ko je ta Danica što zarađuje preko 30 puta više. Čime se bavi, šta radi? – Ne bavi se ničim, ne radi ništa! A onih 811.000 dinara ostvaruje od invalidske penzije u iznosu od 40.000 i članstva u Upravnom odboru NIS – Naftne industrije Srbije u iznosu od 771.000 dinara mesečno. Kažem članstva jer kod nas upravni odbori nisu telo sastavljeno od direktora koji vode firmu – bord direktora, kako to u normalnim zemljama biva, već skup sumnjivih partijskih zaslužnika, skupljenih s koca i konopca, koji tu apanažu ne dobijaju po osnovu rada već na osnovu samog članstva u tom telu. Najbolji dokaz tome je Danica Drašković, supruga Vuka Draškovića, nekadašnjeg „kralja balkona“, demagoga, lidera privatizovane partije SPO, koja više i ne učestvuje samostalno na izborima, već se šlepuje uz neku od pobedničkih stranaka, a onda kao nagradu za to dobije, na primer, članstvo u Upravnom odboru državnog preduzeća – za svoju suprugu! Ružno!

       Čak ni onih 40.000 invalidske penzije nisu čisti. Danica tu penziju uživa već 18 godina, od vremena kad joj je bilo 48, od 1996. godine, u onim smutnim Miloševićevim vremenima. Pretpostavljam da pre toga ona nije radila u rudniku, već da se bavila nekom vrstom intelektualnog rada. Tog rada je pošteđena pre 18 godina, jer je zaključeno da ona više nije sposobna da ga obavlja. A onda, tako invalidna, posle 18 godina postaje – nazovimo to sad pravim imenom, jedan od direktora koji treba da vodi naftnu industriju Srbije! Aferim, jebo ti takvu državu! Ništa nam nije, al’ leka nam nema.

DC.06.09.2014.