KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 16

12 juna, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Grčka se upalila. Grci na svaki način pokazuju da su nam prijatelji. Demonstriraju svakodnevno u svim mestima. Na koncertu u Solunu najavljivali su milion posetilaca. Da li ih je toliko bilo, ne znam, ali manje od 100.000 sigurno nije. Obe televizije, i njihova i naša, emituju i koncert u Solunu i koncert u Beogradu. Njihovi pevači dolaze na koncerte u Beograd. U masi ima mnoštvo grčkih zastava. Jednog dana pojavio se u Beogradu i Jorgos Dalaras, poznata zvezda, sa svojim prijateljima sa Kipra. Pridružio im se i neizbežni Keba. Otpevao je nekoliko pesama na grčkom. Naši za sada ne mogu da idu tamo, ali ići će – kad opet dođu srećna vremena. Iz „pouzdanih izvora“ se saznaje da Klinton oštro podseća Simitisa da je Grčka članica NATO-a. Grci to očigledno „ne jebavaju“. Teraju po svom. Nisu oni Kiro Gligorov. Moramo jednom da ih pustimo da budu prvaci sveta u košarci – zaslužili su!

* * *

       Moram da Vam prijavim da je na pomenutim koncertima bilo dosta zajebancija i na račun vernih Klintonovih evropskih pratilaca, među kojima se, gospodine Bler, Vi naročito ističete. Prema jednoj ilustraciji, Klinton Vas juri po Ovalnom kabinetu i napaljeno dahće: „Monika nije bila ništa prema tebi!“ Vi vragolasto bežite.

       Kasnije su se u vezi ove ilustracije pojavili i brojni komentari. Sudeći po neprimerenom stepenu Vaše odanosti Klintonu, uglavnom se svi slažu da Vas je on i stigao. Stručnjaci analiziraju Vas psihološki profil i, dosta uverljivo, dokazuju da ste Vi u stvari zaljubljeni u Klintona.

       Što se njega tiče, sve su češći zagovornici teze da su njegove seksualne afere sa Monikom Levinski i drugim damama, koje se povremeno pojavljuju, jednostavno izmišljene kako bi se prikrilo da je on u stvari – peder.

Nastaviće se