Priča o ludom i zbunjenom, ili Kako to radi nova Beogradska vlast (prema napisu u “Blicu” od 11.06.2014)

13 juna, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

Priča počinje od Skupštine Srbije – požalili se poslanici da im je malo parking mesta koja su za njih rezervisana na obližnjem javnom parkingu, i – rečeno-učinjeno! U ponedeljak ujutru su ekipe “Parking servisa” i “Beograd puta” odmah i bez ikakve najave obeležili žutom bojom dodatnih 12 od 27 parking mesta koja su do tog momenta bila u javnoj upotrebi i čiju je upotrebu “Parking servis” prodavao kao svoju uslugu. Nisu im smetali automobili građana koji su do tog momenta tu bili uredno parkirani.

       Potom nailazi ekipa saobraćajaca, zatiče “nepropisno” parkirane automobile na žuto obeleženim parking mestima i na šoferšajbne lepi opomene s nalogom da vozila moraju biti uklonjena u naredna tri minuta. Vlasnici automobila koji stanuju tu u blizini, koji su za parkiranje na tim mestima uredno platili parking karte, za to vreme spavaju snom pravednika. Iznenađenje sledi tek kad se probude – njihovih automobila nema! Odnele ih ekipe “Parking servisa”, onog istog javnog komunalnog preduzeća koje je i bilo zaduženo za sprovođenje dobijenog naloga za prenamenu parking mesta.

       Sve ovo dovde može da liči i na naš poslovični javašluk ili organizovanost – zavisno sa koje tačke ko posmatra. Ono što sledi dalje ne može da se prepriča pa ga citiramo onako kako je napisano u “Blicu”:

       “Nisam mogao da verujem da mi je “pauk” odneo automobil pošto sam se parkirao na mestu koje nije bilo rezervisano, a uredno sam platio mesečnu kartu. Niko nas nije ni obavestio da će doći do promena na parkingu …” – priča jedan od stanara koji živi u obližnjoj Vlajkovićevoj ulici, koji je svoj automobil našao na depou Parking Servisa na Vidin kapiji koji je odlučio da se žali. Dalje peripetije pomenuti građanin ovako opisuje: “Na šalteru su mi rekli da idem u saobraćajnu policiju u Ljermontovljevu, a tamo su me uputili na “Parking servis” i Sekretarijat za saobraćaj. U Sekretarijatu za saobraćaj su me uputili na “Parking servis” i saobraćajnu policiju, a rekli su mi da potvrdu o tome kada je izvršena prenamena možemo dobiti od “Beograd puta”. Kada smo od “Beograd puta” tražili obaveštenje o tome kada je tačno promenjena horizontalna signalizacija na parkingu oni su mi za izdavanje te potvrde tražili čak 3.800 dinara. Platio sam 8.830 dinara “Parking servisu” kako bi preuzeo automobil …”

       Navodi se dalje i primer jedne sugrađanke, ali i ovo je premnogo za očigledno zbunjene Beograđane, kojih, na žalost, ima još.

DC, 11.06.2014.