KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 17

13 juna, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Na Uskrs, 11. aprila, održan je divan koncert. Voditeljka je zamolila prisutne da spuste transparente. Danas nam je praznik i danas nećemo da psujemo. Svi su disciplinovano poslušali! Odjekuju divne narodne pesme:

Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo,

      Ko da mi otme iz moje duše Kosovo,

Vidovdan ¼¼..

Šumadijo ¼¼¼

Đurđevdan ¼¼¼

* * *

Posebno su nezaboravni bili nastupi Đorđa Balaševića – Ne lomite mi bagreme i nenadmašnog Zdravka Čolića, a Bora Čorba se za tu priliku sveže obrijao i sredio kosu, jer Uskrs je. Đole Balašević je rušenje novosadskih mostova ovako prokomentarisao: „Kažu da zbog tih mostova pate hiljade druge dece, pa su ih zato srušili! Lažu! Ako i jedno dete igde pati zbog tih mostova, ja ću da idem i porušim i onaj jedini preostali!“

* * *

       Koncerti nemaju stranačko obeležje. Na dan donošenja odluke o prisajedinjenju Jugoslavije savezu Rusije i Belorusije, poznati specijalac sa TV ekrana – Vojislav Šešelj, navratio sa svojom družinom direktno iz Skupštine malo do Trga Republike. Naravno, nisu izostali poznati rekviziti i transparenti Radikalne stranke. Voditeljka ih je zamolila da spuste svoja stranačka obeležja, jer ovde se može pevati samo pod zastavom Srbije i Jugoslavije. Nisu je odmah poslušali – muzika je prestala da svira. Transparenti su nevoljno počeli da se spuštaju. Koncert je nastavljen. Radikali su još malo posedeli, pa otišli.

Nastaviće se