KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 31

3 jula, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Kad ćete i Vi i onaj vaš kauboj iz Arkanzasa da shvatite da Srbi nisu Indijanci. Sprdaju se ovde s Vama. Dok ovo pišem, jedan od onih pominjanih koncerata televizija prenosi uživo. Sa ekrana odjekuje rok pesma Klintone moj, problem je tvoj što si tako gadan… slab i jadan…. druge da gušiš, nama da pušiš….Ne uspevam sve da skinem, toliko ima toga da čovek ne može sve da popamti. Nije ih Milošević organizovao da budu tako grubi, čak i vulgarni. Spontani je to revolt usamljenih i bezočno bombardovanih protiv vas naprednih, civilizovanih i udruženih. Revoltirani su tim vašim novim svetskim poretkom koji sprovodite – New World Order, koji je ustanovila Amerika, zemlja u kojoj caruje zakon sile, u kojoj je, prema nedavno objavljenim podacima pariskog „Monda“, svaki 150. građanin u zatvoru ili pritvoru, zemlje u kojoj caruju kojekakve sekte koje zaluđuju i ubijaju ljude, u kojoj pre mesec dana dva srednjoškolca, iz obesti, da se malo zabave, poubijaše ceo razred svojih vršnjaka, u kojoj, pre neki dan, dečak koga je naljutila devojčica, poubija svoje vršnjake iz škole, zemlje u kojoj caruje najsurovija otuđenost koja svakodnevno dovodi do ovakvih tragedija. Pa na koga su se ta jadna deca ugledala i ko su joj uzori? Uočio je to Klinton, pa ih je „očinski“ pozvao da budu plemeniti, a ne da se tamane među sobom. Odmah pošto je to odradio, otišao je da naciji održi i drugi govor – o legitimnom ubijanju ljudi u Jugoslaviji, a legitimet se zasniva na nacionalnim interesima Amerike u tom delu sveta, za koji njegovi obrazovani zemljaci ne znaju ni gde se nalazi. Na koga su se ona jadna deca što se međusobno poubijaše ugledala – treniraju za novi svetski poredak! Da li ste ikada čuli da se u Srbiji tako nešto dogodilo? Pardon, dogodilo se jednom u onoj prethodnoj državi – u Jugoslaviji bratstva-jedinstva, polovinom osamdesetih. Vojnik na redovnom odsluženju vojnog roka, Šiptar, očigledno zadojen albanskim nacionalističkim idealima, pobio je jedne noći u kasarni – na spavanju, svoje drugove vojnike. Automatskom puškom po drugovima koji spavaju. U to vreme Šiptari su imali autonomiju – i to onu Kardeljevu iz 1974. godine. Tada su se borili za Republiku, da bi se potom legalno otcepili, kao Hrvatska i Slovenija.

       Kad pomenuh kolegu Klintona, danas pročitah još jedan biser o njemu, nije nikakav vic, agencijska je vest, možete da proverite. Pošto je dokazano da je lažno svedočio u jednom od njegovih seksualnih skandala, po tužbi Pole Džons, verovatno će izgubiti dozvolu da se bavi advokaturom! Jebem ti takvu državu i njene kriterijume – nisi moralno podoban da se baviš advokaturom, a podoban si da vodiš državu i ne samo to –  da vodiš svet u dvadeset i prvi vek. Nisam imao pojma da je naša struka toliko visoko kotirana.

* * *

       Gospodine Bler, pomenuo sam na ovom mestu Miloševića. Da me zbog toga ne biste odmah okvalifikovali kao njegovog pristalicu i tako apriori diskvalifikovali iz daljeg komuniciranja, reći ću Vam da ne pripadam ni jednoj stranci i da, za sada, ovde još ni za koga nisam glasao. Jednostavno, držim da sam ozbiljan čovek koji razmišlja svojom glavom, koji bi svakome od njih imao dosta toga da zameri i koji, stoga, želi da ostane nezavistan, da svakome može da kaže ono što misli. Baš kao što sada ovo Vama pišem. I da budem do kraja jasan – da sam tamo ni u ludilu ne bih glasao za laburiste, pogotovu dok ih Vi vodite. Glasao bih za konzervativce. A ako ovde jednog dana budem glasao za Miloševića – Vi ćete za to biti najzaslužniji.

       Ako tako mislim ja koji sam dugo živeo na Zapadu, upoznao prednosti tamošnjeg života,  zavoleo tu zemlju i postao njen državljanin, šta mislite kako bi danas glasao običan građanin Jugoslavije i Srbije – 90 odsto njih bi glasalo za Miloševića. Čak ni oni drugi, koji ne misle tako, više nemaju ni jedan argument kojim bi dokazivali prednosti zapadne demokratije – toliko ste tu Vašu, i moju, demokratiju diskreditovali. Ko vam je dao mandat za to?  Mislim da će takvo raspoloženje preovlađivati ovde i u narednih 50 godina. Dok ste Vi tu, Milošević ne mora da brine za svoju političku karijeru! Ustoličiste vi nama Miloševića doživotno, a mi se nadali – dok se vi niste umešali, da će i kod nas zavladati demokratija, te da ćemo možda jednog dana izabrati i nekog boljeg od njega.

       Za sada tek toliko, samo da znate kako ste ostvarili jedan od vaših takođe prioritetnih ciljeva – da uklonite Miloševića i dovedete nekoga ko bi vama bio po meri. U jednom se bar slažemo – ni vama, ni mnogima ovde Milošević nije po meri. Ali zašto zbog toga uništavate čitav jedan narod. Ni Vi ni on niste vredni toga.

  Nastaviće se