KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 44

19 jula, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Rusi ne vole čak ni da posmatraju utakmice na jedan gol – više vole da učestvuju. Kako ste se ostrvili, sutra ćete i njih odabrati za žrtvu! Strašno se varate ako mislite da oni nisu svesni šta im radite. Ponižavate ih i to će biti ta vaša najkrupnija greška. Postavlja se samo pitanje – gde je granica strpljenja. Varate se ako mislite da je Rusija u međuvremenu prestala da se bavi naoružanjem. Vrlo brzo su shvatili da ste ih prevarili i da sad, i pored bede u koju ste ih uvalili, jer su vam verovali, i dalje moraju da izdvajaju sredstva za usavršavanje svojih bojevih projektila. Uostalom, za svetsku kataklizmu to nije ni potrebno. Nedavno je Rusija preusmeravajući svoje raketne rampe ka Zapadu, saopštila da raspolaže sa 1.500 međukontinentalnih raketa sa 6.600 nuklearnih bojevih glava, a da je za njihov let do Turske  potrebno pet minuta, do Nemačke, Francuske i Italije – sedam do osam minuta, a do Velike Britanije manje od 12 minuta.

       Vi to znate, toga se organski plašite i zbog toga i radite ovo što sad radite. Albanci imaju veze sa tim ko Vi sa politikom. Slučajno vam se u nečemu poklapaju interesi i vi to koristite. Hoćete da okružite Ruse i treba vam ovo parče zemlje da zaokružite vašu – balkansku strategiju. Na našu nesreću, a i vašu, mi tu već živimo – odavno, i nemamo nameru da vam to predamo.

       Zbog te vaše visokoumne balkanske strategije ste najpre rasturili Jugoslaviju, potom izazvali ratove u Hrvatskoj i Bosni i, taman kada je sa Kosovom trebalo da zaokružite stvar, tu su se isprečili tamo neki Srbi. Ma, ima da ih satremo – taktika spržene zemlje. Ko su, bre, oni da nas u tome zaustave! Zbog toga ste pobesneli i zbog toga sprovodite ovaj krvavi pir.

* * *

       Zar vi mislite da Rusi ne znaju da je to, u stvari, zbog njih. Vi znate da oni znaju da ste ih prevarili, pa ih se plašite. Izgubili ste glavu, pa pravite silne greške. Ali nemojte ponižavati Ruse, jer to može biti najstrašnija od svih grešaka. A tada – dabogda vas NATO branio!

       Da li ste spremni da sa Rusima igrate ruski rulet? Ako niste, okanite se toga, možda još uvek nije kasno. Zar ste vi zaista toliko naivni da verujete da baš ni jedan od onih 6.600 raketnih nuklearnih projektila neće da pogodi London. Što će vam to, pa taman da svi ostali eksplodiraju nad samom Moskvom! Tako normalni ljudi treba da rezonuju – pogotovu ako vode jednu tako divnu zemlju kao što je Britanija. Oni drugi – nenormalni, rezonuju suprotno od toga. Ali šta ćete, kompleksi produkuju patologiju, a patologija dovodi do serijskog ubice – kao advokat, sigurno znate tu pojavu.

       Nemojte misliti da sam ja neki zagriženi rusofil. Puno puta mi je došlo da kažem – aman, ili nas branite ili nemojte pričati da ćete nas braniti, jer prebiše nas zbog toga. Njihova ratna eskadra već dva meseca plovi ka Sredozemnom moru i nikako da stigne. Ne zavaravam se ni ovog puta da će Rusi to uraditi zbog nas. Mogli bi to da urade zbog sebe – zato što ih ponižavate. Uveravam vas da, ako ste im ikada dali priliku, onda je to sada. Oni očigledno ne žele sukob, jer znaju da ste ih u međuvremenu pretekli u ratnoj tehnici, pa bi u tom ratu, pre ili posle, morali da upotrebe neku od radikalnih opcija, a to bi onda bila svetska kataklizma i poslednji svetski rat. Mutanti, a la Džejmi Šej, koji bi eventualno preživeli, mogli bi potom do mile volje da pišu istoriju i, naravno, Zapad da proglase za pobednika. Ne zameram Rusima što su ovako oprezni, u svakom slučaju, razumniji su od vas. Zameram im što nas na ovakav način „brane“, pa tako na jednoj strani izazivaju vas da preko nas testirate granicu njihove tolerancije, a na drugoj strani lažno ohrabruju ovdašnji establišment, Miloševića, JUL-ovce, Šešeljeve radikale i slične, da u ovoj neravnopravnoj i nemoralnoj utakmici – idemo do „konačne pobede.“ Iskreno se nadam da će Rusi ostati razumni, te da do svetske kataklizme neće doći. Ali šta će biti ako tamo dođe do nekih radikalnijih političkih promena pa se onih bojevih glava dočepa neki njihov Vestli Klark?

Nastaviće se