KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 48

24 jula, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

I dokle mislite tako. Da razrušite celu Jugoslaviju – teorija spržene zemlje. Da iz vazduha pobijete 12 miliona ljudi. Ko zna, kako ste se izbezumili i izgubili glavu, možda je i to opcija – peta faza. Prethodne nisu uspele. Što se nas tiče, nama nema druge, moramo da pobedimo. Valjda će razum ipak da nadvlada. Valjda će vas neko ipak zaustaviti. Valjda će bar neko preživeti – da vam sudi!

* * *

       Druga opcija je da siđete na zemlju – samo još da se dogovorite ko je najhrabriji. Kad  potrošite sve Albance, moraćete ipak da odlučite. Svako od nas je sebi dao zadatak da sredi bar jednog. Neka i svaki peti uspe, pre nego što pogine – i to je lepa cifra. Jeste li spremni na dva miliona žrtava. Mi jesmo na deset! Hoćete li da igrate sa nama ruski rulet! Mi hoćemo, jer nema nam druge. Bolje i to nego da nas ovako kurvinski gađate sa visine. Da vas podsetim na jedan od transparenata koji je viđen na ovim našim čuvenim non stop koncertima pod vedrim nebom za vreme vazdušne opasnosti i vaših orgijanja odozgo: „Klintone, kurvin sine, vodiš borbu sa visine. Siđi dole sa planine…“

       Kad su 1956. godine Rusi odlučili da zavedu red u Mađarskoj i 1968. godine u Čehoslovačkoj, oni su to uradili mnogo poštenije nego vi sada. Umarširali su u te zemlje u pratnji 500 tenkova, pa ko je hteo da se bori, dobio je svoje. Oni drugi su rezonovali – pametniji popušta, i nisu se bunili, verovatno im je bilo lepo pod Rusima. Bunio se samo Havel, u Češkoj,  sećate se „Praškog proleća“. Pisao je pesme, na koje se slobodoljubivi svet palio, a mi Srbi posebno – budale ostaju budale. Čak smo spremali i čete dobrovoljaca da idu tamo i pomognu Česima u borbi protiv Rusa. Nisu otišli jer Česi nisu hteli. Na toj bazi Havel je kasnije postao i predsednik, pa sad piše druge pesme – ode NATO-u. Zagovara drugu doktrinu. Ne odgovara mu više ni ruska varijanta, isuviše je blaga. Srbe treba pobiti bombardovanjem – sa distance, za svaki slučaj. Pizda.

Nastaviće se