KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 61

9 avgusta, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Što se mene tiče, a slične smo škole učili, ovo što vi sada radite je čist fašizam. Opasniji od svih dosadašnjih. Kad je suludom Hitleru to palo na pamet, on je otvoreno krenuo u rat protiv celog sveta. Odlučio da istrebi Jevreje, Cigane i ostale rase „niže vrednosti“.  Na tom spisku su se našli i Srbi – ne zato što ih je on smatrao nižom rasom, već zato što su se usprotivili onome što on radi, pa ih je ubacio na spisak – zbog neposlušnosti. U tome se ni Vi ne razlikujete od njega.

       Ovaj tip fašizma koji vi sada sprovodite u biti se ne razlikuje od onog Hitlerovog,  a  opasniji je od njegovog. Hitler nije krio šta radi. Vi to prikrivate, lažete, izmišljate, konstruišete i na osnovu toga sami sebe promovišete na nivo nekakvog New world order.

       Hitler je bio i pošteniji od vas! On je krenuo u rat – sam protiv svih. Vi ni za to nemate muda. Vi vodite rat – svi protiv jednog. Prethodno najprljavijim igrama satanizujete žrtvu, zavežete je za stub, a onda pozovete svet da je kamenuje – New world order.

       Ja, za sada, nemam nameru da Vam ovo detaljnije dokazujem. Biće vremena i za to. To ćemo da radimo polako i natenane.

* * *

       Vi se, pogrešno, nadate da ćete sve vreme biti u komandnom brodu, tik do Klintona, i da ćete time spasiti Britaniju od katastrofe, jer ste je uveli na pravu stranu. Opet pogrešno, gospodine Bler, šta je to sa Vama?

       Pre svega, ko vam je rekao da Britanija hoće na tu stranu, a drugo, i Klinton i Bler su prolazne nepogode, a svaka nepogoda prođe. Jeste li čuli za cigansku filozofiju – Cigani se raduju kad pada kiša, a plaču kad je sunce. Znate zašto? Kad je kiša, raduju se što posle kiše dolazi sunce, a kad je sunce – plaču, jer posle sunca dolazi kiša. Kakvo je vreme kod vas? Kod nas je tmurno, pada neka odvratna kušurina. Plačemo i radujemo se istovremeno.

Nastaviće se