KO JE TAMO LUD? (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Drugi deo) – Nastavak 64

14 avgusta, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       Negde sam u ovim pismima pomenuo da ne pripadam ni jednoj stranci, pa ništa nećete dobiti time ako me svrstate u Miloševićeve pobornike i time pokušate da me diskvalifikujete. Ne, i dalje smatram da je od svih nas on najveći krivac za ovo što nas je snašlo, ali to ne znači ni da o Vama mislim išta bolje!

       Osiono nastavljate da nas i dalje bombardujete i ubijate, između ostalog i zbog toga – da biste očuvali kredibilitet NATO-a. Ubijanjem se samo može očuvati kredibilitet ubica! A Vi taj kredibilitet morate očuvati, to spada u vaš dugoročni strateški interes. Jer, šta će da bude ako NATO počne da se osipa. Kod nas u narodu kažu: „Dala baba groš da se uhvati u kolo, dala bi dva da iz njega izađe.“ Znate vi da bi do toga moglo masovno da dođe, pa zato pošto-poto morate da očuvate kredibilitet NATO-a. Ko će otrežnjene da vraća u stado. Ne može se u mafiju ulazitii i izlaziti kako je kome volja.

       Stoga uporno, siledžijski, insistirate na tome da ovaj isti NATO bude čuvar eventualno uspostavljenog mira i NATO ima da nas bombarduje sve dok na to ne pristanemo. Nema šta, to je vaša nova demokratija. I sutra će, još samo da mi pristanemo, NATO da se presvuče u malo zelenije uniforme i sa cvećem i maslinovom grančicom da dođe ovde da nas čuva, takoreći pazi.

       Ništa vam nije, al’ leka vam nema!  To je jedan dobar vic – mi Srbi imamo mnogo dobre viceve. No ne verujem da biste ga razumeli.  Kad ćete već jednom da naučite nešto o nama? Pa vi da ste pametni ne biste ni pristali da ovde ikad više i dođete. Jeste li videli šta Makedonci rade NATO-u u Makedoniji? Ako niste, pitajte Kristofera Hila i one silne NATO vojnike, naročito Nemce i Francuze, koji masovno napuštaju posao i vraćaju se kući. Većina njih pri tom izjavljuje da im je rečeno da idu u nekakvu humanitarnu misiju, a ovo što se dešava nema nikakve veze sa tim, da njima nije jasno zbog čega bi oni u tom kupleraju uopšte trebalo da ginu. Ako mislite da su to samo usamljeni slučajevi nekakvih pešadinaca koji su se tu slučajno našli, grdno se varate. Pitajte o tome elitne pilote sa francuskog nosača aviona „Gij de Foš“. Oni su, pretpostavljam, vrhunski profesionalci.

Nastaviće se