Kompletni idioti

19 jula, 2016 u rubrici Opančarski dnevnik

       Evo prvi put da se složim sa Premijerom – ovi njegovi iz beogradske vlasti su kompletni idioti. Doduše, dijagnostičar tu medicinsku pojavu u konkretnom slučaju vezuje za noćne manifestacije – rušenje Savamale, što medicina nije potvrdila, a najbolji dokaz tome je da evo ti isti dijagnosikovani ispoljavaju takve simptome i u sred belog dana. A juče je – po njihovoj pameti, došlo i njihovih pet minuta.

       Početak nije nagoveštavao ništa posebno. Već tradicionalni protest Beograda pod nazivom NE DA(VI)MO BEOGRAD – niko ga do sada nije okarakterisao kao nasilni, krenuo je juče sa svojim uobičajenim rekvizitima – parole i pištaljke, ka Skupštini grada da Malom Siniši, svom gradonačelniku, uruči otkaz, jer evo uđosmo i u treći mesec od kako ih je Premijer dijagnostikovao i prozvao, a oni ništa – prave se idioti. Lepo je pratiti svog vođu, ali ni u tome ne treba preterivati.

       Elem, kad su demonstranti stigli ispred Skupštine grada sa svojom poslanicom u vidu otkaza, a u uverenju da je Mali već unutra na svom random mestu, i počeli da ga prozivaju, on im se nenadano sa svojom svitom i obezbeđenjem pojavio s leđa i lepo zamolio da mu dozvole da prođe do svog radnog mesta, jer eto već kasni na posao.

       E tu nastaje metež, koji oni gore dijagnostikovani po značaju svrstavaju odmah posle vojnog puča u Turskoj i Premijerove konferencije za štampu o otvaranju pregovora za poglavlja o vladavini prava u Srbiji – poglavlja 23 i 24, a radi pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Elektronski i štampani mediji su zasuti konferencijama za štampu na kojima Mali Siniša frustrirano objašnjava kako je neka od motki na kojoj su bile pričvršćene one nečasne parole mogla da se otme i da ga zakači po glavi, ne daj Bože i po oku i ko zna po čemu još, da bi na kraju dramatično zapitao – Treba li da očekujem da sutra neko ovako napadne i moju decu, mada nije objasnio otkud deca u svemu ovome i znači li to da od onih koji imaju decu ne sme da se zahteva otkaz.

       Demokratska kritika čini svoje. Ministar unutrašnjih dela, Stefanović Dr. Nebojša, pogođen pređašnjim zamerkama da policija nije htela da interveniše u slučaju rušenja Savamale, lišavanja slobode građana od strane nepoznatih lica pod fantomkama – još uvek se radi na slučaju njihove identifikacije, i drugih propratnih manifestacija ovog puta nije hteo da ponovi istu grešku. Pojavio se i on na svojoj konferenciji za štampu sa svojim štabom u već uobičajenom dekoru koji se praktikuje kad god zemlji zapreti državni udar i saopštio da će policija odmah reagovati i da neće dozvoliti da se slične pojave i ubuduće dešavaju. Ono prethodno oko Savamale može malo i da pričeka dok se ove aktuelne pojave ne procesuiraju.

       Počinjem da se divim Vučićevoj kadrovskoj politici. I ovaj mali brzo uči. Pročitao (nepotvrđene) vesti da je Erdogan sam isprovocirao vojni puč kako bi se obračunao sa svojim protivnicima, pa rešio da taj metod primeni i na one koji pronose nečasne parole NE DA(VI)MO BEOGRAD.

Dragiša Čolić, 19.07.2016.