Koncert za levake

7 marta, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Danas sam bio u velikoj dilemi – o čemu da pišem. O kopaoničkim danima, srpskom “Davosu“ i Aleksandru Vučiću ili o njegovom obožavaocu i portparolu Draganu J. Vučićeviću. Opredelio sam se ipak za ono prvo, jer to se doživljava jednom godišnje, a Dragana J. Vučićevića i njegovu kolumnu DOSTA ZLOČINA možete da doživljavate svakog vikenda – toliko gluposti za „dve banke“ teško se igde može naći, a ove nedelje je posebno impresivan. Pogledajte, vredi! Sve govori samo za sebe, tako da je najbolji komentar ono – bez komentara!

       E, što se tiče „Davosa“, to je već nešto drugo. Prava idila. Nikad lepše. Napolju je bilo mnogo padavina, pa su se „davosi“ povukli u tople kongresne prostorije i tu na miru slušali srpskog morisa ravela – dvotaktnu kompoziciju za levake, o uspesima srpske privrede, i blagodeti koja nas je snašla čak i pre najavljenoig roka – kraja 2016. godine. Kažu da nikad nije bilo milozvučnijih akorda  između vlasti, privrednika, bankara i ostale poslovne pratnje. Jedino je Mali Siniša, bio nemiran na času – pričao je sa svojim parom, nije znao da ponovi ono što ga je učitelj pitao, pa je bio oštro opomenut – Eto tako ti je to kad se mali dočepaju neke funkcije.

         Jedinu ozbiljnu senku na sjajne rezultate Vlade, bacilo je priznanje Premijera da on nema snage da ubedi „Delije“ i „Grobare“ da se Zvezda i Partizan privatizuju, tako da će zavidno trideset i peto mesto Srbije na svetskoj rang listi u fudbalu ostati do daljeg – i posle 2016. godine. Interesantan je taj pomak našeg premijera – on koji ne j… svetsku silu, ni Istok ni Zapad sa sve Šiptarima, ni svoju poziciju ni opoziciju, ni Davenporta ni Ramu, ni … da ustukne pred navijačima fudbalskih klubova. Kaže nije imao snage da ih ubedi!? Kako, pa koga on uopšte i ubedjuje – snagom ili bez nje. Eto, na primer, penzioneri se uopšte nisu bunili kad im je smanjio penziju.

       Biće da je tu u pitanju nešto što nema veze sa fudbalom – dogodine su izbori, izborna kampanja je na pragu. Znate li koliko Zvezda i Partizan imaju navijača, pa vidite koliko je to glasova. A zlu ne trebalo, oni mogu da se iskoriste i za neke druge prilike – eto na primer slučaj, ponovo, nepopravive Brankice Stanković. Ne pomaže ni to što je ono „Insajder“ promenila u „Reporter“. Navijači je provalili, ili – njihovi zaštitnici, pa dojavili navijačima, sve jedno, ne menja na stvari, tako da je njeno antipatriotsko delovanje uzbudilo i državne zvaničnike i njihove trabante, pa se postavilo pitanje trošenja državnih para na njeno obezbeđenje. Tim povodom ovonedeljni Vladin „službeni glasnik“ Informer citira Ministra unutrašnjih poslova Dr. Nebojšu Stefanovića – „Za svakog za kog postoji ugroženost određujemo obezbeđenje. Ali, specijalci neće biti bebisiterke“. Brankica Stanković ne želi da čeka bezbednosnu procenu svoje ugroženosti – Zatražila je da joj se odmah ukine obezbeđenje, na svoju ličnu odgovornost. A naš premijer priznaje nema snage da ubeđuje navijače – to mu je eto jedina slabost.

       Ko kaže da one moje dileme sa početka teksta nisu povezane.

D. C. 07.03.2015.

       O Vladinom savetniku Toni Bleru – Čitajte na ovom sajtu u linku O opančarima i opancima: Pisma Gospodinu Bleru – KO JE TAMO LUD? – Olomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA.

       Vlada Srbije nema podršku elitnog dela društva – izjavio je ovih dana predsednik Vlade Aleksandar Vučić u autorskom tekstu „Moj odgovor Njima“ u listu „Blic“. Moj odgovor Njemu: Čitajte o tome u nastavcima na ovom sajtu – link Aktuelnosti.