Konkurencija za kompletnim idiotima postaje sve žešća

jun 12, 2018 u rubrici Opančarski dnevnik 2017

Od kako je bivši gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, najpre sa najvišeg mesta u ovoj zemlji proglašen za kompletnog idiota, a potom ovih dana postavljen za Ministra finansija, što je svuda najvažniji resor u Vladi, pa valjda i u ovoj našoj, konkurencija da budete proglašeni za kompletnog idiota je sve žešća. To su ovih dana shvatili i u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, pa su tužbu koju je Dragan Đilas podneo tom sudu protiv predsednika države, Aleksandra Vučića, vratili podnosiocu kao neurednu, jer nije tačno označio prebivalište tuženog.
Niti sam Đilasov advokat, niti znam šta je predmet te tužbe, ali pretpostavljam da je Aleksandar Vučić delo koje je u tužbi označeno kao inkriminisano počinio u vreme dok je bio Predsednik Republike, a ne u privatnoj poseti Bugojnu, tako da bi sedište Predsedništva Republike, kao opšte poznato, trebalo da bude poznato i Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a ne da tako nespretno izigravaju kompletne idiote, jer u ovakvoj konkurenciji za dobijanje tog zvanja treba imati i neophodnu dozu stila. Biće, što bi šahisti rekli, da je to bio iznuđeni potez, jer verovatno tužbu nisu ni smeli da pošalju tamo gde je upućena, pa su je eto posle dva meseca dumanja vratili podnosiocu kao neurednu.
Time je učinjen i značajan doprinos vladavini prava u ovoj zemlji – što je ovih dana u modi, jer na primer, Siniša Mali može sada da sere po finansijama koliko hoće, bez straha da bi ga mogla strefiti i neka tužba. Dovoljno je da kao mesto prebivališta označi jedan od ona 24 stana u Bugarskoj, i nema šansi da ga pronađu.
A nije uvođenje ove prakse loše ni za nas advokate – koliko će tek iz toga novih ideja nama da se rodi.

Dragiša Čolić, 2.6.2018.