„Kurir“ – opet

16 maja, 2013 u rubrici Kolumne

Evo meni mog Kurira. Kad ponestane tema ili hoću da se zajebavam, tu  je Kurir. Ne može da omane.

Niste čuli da Đilas odlazi sa funkcije gradonačelnika Beograda? Tako vam i treba kad ne čitate Kurir – PROMENE U BEOGRADU: Stefanović postaje gradonačelnik! Pod tim naslovom moj omiljeni list objavio je ovu ekskluzivnu vest u broju od 15. Maja 2013. godine.

Dobro, nije baš tako, objašnjava se dalje u tekstu – Sadašnji predsednik Skupštine Srbije izaći će na crtu aktuelnom gradonačelniku na izborima čije se raspisivanje očekuje posle leta. To već nije korektno – kažu da se Đilas bespotrebno uneredio čim je video naslov, pa više nije smeo ni da čita. Ipak, najgore su prošli čitaoci koji sem naslova ništa drugo i ne čitaju. A kažu da ih je u ovoj zemlji mnogo.

I ne samo to – Đilasu je prema pisanju ovog renomiranog lista odzvonilo i u sopstvenoj stranci. Rešio Dragan Šutanovac da mu izađe na crtu. Počeće od osvajanja partijske vlasti u Beogradu, a potom i šire! Kad je to čuo Đilas je, kako saznaje Kurir iz svog dobro obaveštenog izvora, najpre popizdeo, a potom naredio svojim potčinjenima – HOĆU GLAVU DRAGANA ŠUTANOVCA, izveštava preko cele naslovne strane i to u boji, ovaj poznati list. A u podnaslovu se, da Kurirovi dragi čitaoci ne bi ostali uskraćeni i za detalje, objašnjava:  Pobesneo – vođa DS, u panici zbog kandidature Šutanovca za mesto lidera DS u Beogradu, naredio svojim medijima da ga „zgaze, unište, satanizuju“.

A još kad je čuo da je iza Šutanovca stao bivši roker Idola i Tadićeva leva ruka Nebojša Krstić, pa čak i mlađani Dragoljub Mićunović, Đilas se kažu i totalno u…, objašnjavaju Kurir i njegov dobro obavešteni izvor. I tako se, da izvinete, prema pisanju ovog poznatog lista, Đilas samo u jednom danu najpre uneredio, potom popizdeo, pa pobesneo da bi se na kraju kad je čuo da su ga izneverili Krstić i Mićunović, konačno i u….

DC, 16.05.2013.