Kusturicu za Ministra odbrane!

15 decembra, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Fasciniran multidisciplinarnim sposobnostima Emira Kusturice na filmskom, književnom, estradnom, neimarskom,  političkom i ko zna kojem još planu – kad te majka rodi sposobnog, za sve si sposoban, ja sam svojevremeno Kusturicu (u daljem tekstu: Marica) predlagao i za Predsednika. No Bogu hvala, Predsednik nam je dobro, pa mislim, u međuvremenu, eto upraznilo se mesto Ministra odbrane, pa ko velim, da čovek ne dangubi.

       A da zna i te poslove, zna. Čitam u novinama: Kusturica u Moskvi, na proslavi Agencije “Raša tudej”, tražio od Putina vojnu bazu u Srbiji, pa zatim naslov – Predložio sam Putinu da postavi rakete u mom dvorištu.

       Da se razumemo – iz sve snage navijam za ovo što Putin radi na Bliskom istoku, ali kad je reč o vojnim bazama, raketama i tako tim stvarima, daleko im lepa kuća! Uostalom o kom to svom dvorištu Kusturica priča? Ako misli o onom na Mokroj Gori, valjalo bi pitati i seljake, bivše vlasnike, jer koliko se sećam, on je tamo samo “Čuvar plaže u zimskom periodu”, bar tako je pisalo u vreme izdavanja građevinske i ostalih investicionih dozvola – o legalizaciji nisam ni čitao, nemam pojma.

       A što se tiče svega ostalog, to je u redu. Kad je mogao onaj keramičar da bude Ministar odbrane, što ne bi i Kusturica.

Dragiša Čolić, 15.12.2015.