Kviz znanja*

7 novembra, 2013 u rubrici Kolumne

Šta je to Bajčetina?

Po čemu je Bajčetina poznata?

Ima li Bajčetina školu?

Može li u Bajčetini da se razvija turizam?

Zašto Predsednik gradi crkvu u Bajčetini?

(*Odgovore slati na Opancar39@gmail.com)

* * *

Šta je to Bajčetina?

  • Bajčetina je malo planinsko selo, dvadesetak kilometara od Kragujevca, u kome živi 18 stanovnika, do nedavno zimi nedostupno, sada sa asfaltiranim putem – uređenim (iskrčenim okolnim rastinjem, banderama sa električnom rasvetom), za sada bez škole i prodavnice …… (prema podacima iz lista „Blic“ od 6. Novembra 2013.)

Po čemu je Bajčetina poznata?

  • Bajčetina je poznata po tome što je u njoj rođen Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i po proizvodnji rakije zvane “Tomovača”, koju peče Predsednik lično.

Ima li Bajčetina školu?

  • Bajčetina je nekada imala školu – tu je Predsednik stekao osnove svog budućeg akademskog obrazovanja. Škola je ukinuta pre dvadesetak godina. Zlobnici kažu da se to poklapa sa vrhuncem pređašnje radikalske karijere Tomislava Nikolića, ali taj podatak nije naučno dokazan.
  • Hoće li u Bajčetini ponovo biti izgrađena škola? – Naravno da hoće, šta je jedna škola prema dosada već preduzetim investicijama, ali po redosledu prioriteta – tek kad bude izgrađena crkva.
  • Hoće li biti dovoljno dece za školu? – Ni to nije problem. I decu ćemo da pravimo i to ne kao onu iz vica običnu, već pravu, koalicionu – gorostasnu kao PPV, obrazovanu kao Predsednik, siumpatičnu i estradno nadarenu kao Premijer, pametnu kao Velja Ilić, vragolasto prevrtljivu kao Maja Gojković, negovanu kao Slavica Đukić Dejanović, principijelnu kao Vuk Drašković, šarmantnu kao Mrkonjić i Bajatović zajedno, seksualno aktivnu (zbog nataliteta) kao Dominik Stros Kan – pomoć prijatelja je dobrodošla.

Može li u Bajčetini da se razvija turizam?

  • Može, ali za sada su potrebne vize. Predsednik, iz duga prema svojoj očevini, često navraća u zavičaj, pa se iz bezbednosnih razloga legitimisanje namernika vrši na svakih dvesta metara. Radi se na tome da Bajčetina bude obuhvaćena Belim Šengenom.

Zašto Predsednik gradi crkvu u Bajčetini?

  • Da se ljudi krste!