„Mala bara, puno krokodila“ – Počelo je počelo!

6 marta, 2017 u rubrici Opančarski dnevnik

Inspirisan mukama vođe oko udovoljavanja zahtevima partijskih i koalicionih zaslužnika u ovo predizborno vreme, napisah ovih dana u jednom od komentara ono – „Mala bara, puno krokodila“, pa tim povodom dobih sijaset predloga – ovo napominjem odmah na početku kako me predlagači koje ću ovde interpretirati ne bi optužili za plagijat.

A kad smo kod plagiranja, da odmah raščistimo još neke stvari. Obaveštavam stručnu komisiju koja je ispitivala neopravdane optužbe za navodno plagitranje doktorata Siniše Malog – oni mi se najviše dopadaju, da ono u naslovu „Mala bara, puno krokodila“ nije plagijat već da sam ja lično to jutros smislio. Za onaj drugi deo naslova  Počelo je počelo!, priznajem da sam to već video negde krajem Miloševićeve vladavine, ali da me to toliko podseća na to vreme da nisam mogao ničeg pametnijeg da se setim.

No da se vratimo na najavljenu suštinu predloga. Proizilazi da će vođa najlakše udovoljiti zahtevima Tomislava Nikolića:

  • Njemu, u vidu otpremnine, treba dati Vršačke vinograde, kako bi sadašnju količinu od desetak hiljada itara godišnje proizvodnje „Tomovače“ – koje proizvodi isključivo za sopstvene potrebe (sa indignacijom odbijam sve zlonamerne opaske da je on poslednjih godina zbog toga konstantno pijan), proširio kako na proizvodnju lozovače pod istim imenom, tako i na proizvodnju sortnog vina geografskog porekla – Bajčetina, pod nazivom – Toma & Dragica sa sinovima i unučićima.
  • Sa Dragicom će biti još lakše – mogla bi se privatizovati Fondacija „Dragica Nikolić“, koja bi joj potom bila data na poklon u znak zahvalnosti za svesrdnu pomoć svom suprugu tokom obavljanja nezahvalne funkcije Predsednika Republike, kako na domaćem tako i na međunarodnom planu.
  • Uz to, treba im dati na trajno korišćenje i rezidencijalnu zgradu na Dedinju u koju su se uselili kad smo Tomu izabrali za Ptredsednika, jer ta selidba je velika zajebancija, a taman su se navikli da tu žive. To bi bila velika stvar i za privikavanje Dragice na nove uslove života i rada, jer u toj zgradi postoji veliko dvorište, gde bi mogla da se zapati i neka živina što bi je asociralo na povratak u zavičaj. Nisu u pravu oni koji se tome protive i pritom se pozivaju na nekakve svetske standarde u stilu – kako bi to izgledalo da je Margaret Tačer po isteku mandata nastavila da živi u Dauning Stitu broj 10, jer propisa se ne treba držati ko pijan plota, što nam je ostalo još iz Titovog vremena.
  • Ni sa njihovom decom neće biti problema – onom starijem treba dati da bude gradonačelnik Beograda (nema tu neke razlike i Beograd i Bajčetina počinju na „B“), dok onom mlađem treba dati da bude selektor fudbalske reprezentacije Srbije – i onako se tu Muslin pojavio i nepozvan i niotkuda, a da se prethodno, kao Boža Maljković, nije ni učlanio u SNS, što je nedopustiva pojava koju treba sprečiti.
  • Ukoliko se zaključi da ih to ne bi zadovoljilo, treba im legalizovati vikend kuće u Savskom priobalju, što ne bi bio neki poseban problem – treba samo pronaći neku drugu reku iz koje će se ubuduće Beograd snabdevati vodom i u tom smislu izmeniti Generalni urbanistički plan Beograda.
  • Treba im pomoći i da dovrše izgradnju crkve u Bajčetini – oslikavanje i ostali umetnički radovi na enterijeru (u tu svrhu vratiti mu za savetnika Marka Đurića, koga je Vučić svojevremeno pozajmio radi oslikavanja rezultata Briselskih pregovora a posebno voza na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica), a sve to zbog toga da bi ljudi koji čuju za pomenute aranžmane imali gde da se krste – Sačuvaj me Bože i sakloni!

Molim drage čitaoce da nastave sa slanjem svojih predloga kako bismo odmah po Tominom prestanku obavljanja funkcije Predsednika Republike imali o tome spremnu odluku, čime bismo u značajnoj meri ublažili njihove psihičke traume i stresove, zbog izostanka obavljanja te funkcije u još jednom mandatu.

Da setih se. Na rastanku Tomislavu Nikoliću reeba uručiti titulu – Tomislav prvi, trećesrbijanac, da imamo uspomenu na vreme kada je Srbijom, pored silnih Bosanaca, vladao i jedan Srbijanac.

A zašto – trećesrbijanac? Nemam pojma, pitati Dragana J. Vučićevića, jer njegova je omiljena tema da Srbe deli na prvosrbijance i drugosrbijance, a kako se Tomislav Nikolić ne uklapa ni u jednu od pomenutih kategorija šta smeta da ponese i titulu – začetnika trećesrbijanaca.

Dragiša Čolić, 06.03.2017.