Pre „upotrebe“ Zorane Mihajlović konsultovati svog lekara ili farmaceuta

8 marta, 2017 u rubrici Opančarski dnevnik

Zorana Mihajlović – Wikipedia: “Zorana Mihajlović is deputy prime minister, and the Minister of Construction, Transport and … Zorana Mihajlović started her political career as a member of G17 Plus party. During that time she worked as advisor for Energy and Environmental …”

Ako se zna da Wikipediu uređuju uglavnom oni koji hoće da se tu nađu, greške nema – Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, je svoju političku karijeru započela kao član pokreta, kasnije stranke G17+, na mestu savetnika Miroljuba Labusa, tadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije, za energetiku i zaštitu (i to piše dalje), a kao što je poznato i Miroljub Labus je bio član te stranke i to koliko se sećam predsednik, sve dok ga na toj funkciji nije nasledio mlađi i robusniji član Mlađan Dinkić. Labus je potom otišao, a Zorana Mihajlović je zajedno sa Mlađanom Dinkićem nastavila svoju političku karijeru.

Ima li ikoga u ovoj zemlji ko nije čuo za Mlađana Dinkića – „ … čovek koji je bio neprikosnoveni kreator ekonomske politike i svih promena u ekonomskoj politici od 2003. godine do danas, čiji je dominantni uticaj bio i u fiskalnoj politici i u svemu ostalom što čini ekonomiju zemlje u širem smislu te reči – ekonomija, regionalni razvoj, privatizacija, finansije, poreski sistem, Narodna banka Srbije. Tu su još i resori koje drži njegova stranka – zdravstvo, omladina i sport, kultura, ne računajući niže rangirane pozicije koje njegova stranka drži po koalicionim i drugim sporazumima u drugim ministarstvima, raznim državnim agencijama, upravnim odborima i dr.“ ( O OPANČARIMA I OPANCIMA, Beograd 2013. www.opancar.com

Taj i takav Mlađan Dinkić je za kratko vreme nestao iz javne politike kada su 2012. godine „Naprednjaci“ došli na vlast – pričalo se čak da je napustio zemlju, jer su u sećanju još uvek bile slike Aleksandra Vučića, pre dolaska na vlast, sa zatvorskim dresom Mlađana Dinkića, koji je, u tom periodu, na sva usta izjavljivao da će Dinkića uhapsiti čim dođe na vlast.

No, što bi u narodu rekli „vuk dlaku menja, ali ćud nikako“, Aleksandar Vučić, odmah po dolasku na vlast, uzima Mlađana Dinkića za svog glavnog ekonomskog savetnika. Na tom poslu je Mlađan Dinkić i danas, doduše malo sklonjen od očiju javnosti „da ne šljašti“ – savetnik za arapske regione, odakle potiču i najveći privredno ekonomski poduhvati ove vlasti (Beograd na vodi, Er Srbija, predaja ogromnih kompleksa najplodnijeg zemljišta i državnih poljoprivrednih gazdinstava  kupcima iz arapskih zemaljai dr.).

Treba li ovde dodati da je i Dušan Vujović, današnji Ministar finansija, čovek čijim je dolaskom na tu funkciju svet počeo da nam se divi zbog ogromnog privrednog i svakog drugog napretka jer smo postali ne samo regionalna ekonomska sila već pretimo da na tom putu preteknemo i najrazvijenije zemlje zapada – sa prosekom zarada od oko 400 evra po zaposlenom.

I sad dolazimo do poente ove priče – jasno je da G17+ i njegovi kadrovi vode ekonomiju, finansije i privredu ove zemlje od 2003. godine do danas. Za sve to vreme Zorana Mihajlović je sa njima na vlasti, na funkciji potpredsednika Vlade, angažovana na ključnim poslovima iz oblasti ekonomije – do sada, valjda za sve privredne resore, od transporta do građevinarstva, a kako prenosi Tanjug, prema saopštenju od 04.03.2017. godine kaže „Ostavili su nam razorenu ekonomiju, bez Vučića nema razvoja Srbije“, a u tekstu:Bez Vučića nema nikakvog razvoja Srbije. Vidimo da će protiv Vučića biti svih 14 kandidata koji su najavili učešće na izborima. A videli smo kako je bilo kada su neki od kandidata bili na vlasti, poput Vuka Jeremića i DS. Oni su nam ostavili svađe, razorenu ekonomiju i budžet. Biće četrnaest na jednog, ali se ne plašimo i verujemo u pobedu Vučića, jer je to pobeda za budućnost naših građana i naše Srbije“.

Šta reći na to – podlo, lažno, bezočno … sve od toga, da ne izmišljam šta sve još. Reći ću samo povodom onog na kraju: „ … jer je to pobeda za budućnost naših građana i naše Srbije“. Koje vaše Srbije? To je moja Srbija! Ja sam se tu rodio, a vi podolaziste ovde iz neke pizde materine. Ma terajte se tamo odakle ste i došli.

Dragiša Čolić, 08.03.2017.