MOLITVA (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Treći deo) – Nastavak 16

5 septembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       A kad je već reč o sionskim mudracima i sionskoj filozofiji da vam ispričam i jedan vic o diplomatiji – može i sionskoj.

       Imao čovek slona, dresirao ga i vodio po vašarima, zarađivao tako. Okupe se ljudi oko slona, a on objavi: „Ko nagovori slona da poskoči zadnjim nogama dobije 1.000 dinara!“ Pokušavaju mnogi, svašta pričaju slonu, on ni abera! Utom, iz publike se izdvaja gospodin – odelo, kravata, … prilazi slonu, skida šešir, uljudno ga pozdravlja, vadi iz džepa dve cigle, prilazi slonu od pozadi, kokne ga sa one dve cigle po mudima, slon ripi zadnjim nogama uvis koliko je god mogao. Gazda, šta će, izvadi 1.000 dinara i dade ih čoveku kao što je i obećao. Ovaj uze pare, pokloni se i ode.

       Pošto mu je propao štos, gazda promeni vašar. Međutim, u publici ponovo onaj gospodin. Gazda hitro promeni propozicije: „Ko nagovori slona da poskoči prednjim nogama dobije 1.000 dinara!“ Mnogi pokušavaju – ništa, slon ni abera. Onda, ponovo prilazi onaj gospodin. Prilazi slonu, uljudno ga pozdravlja blagim naklonom i skidanjem šešira i pita ga: „Hoćeš li da skačeš ili da vadim cigle?“ Slon, prepadnut, hitro poskoči prednjim nogama. Gospodin mu se zahvali, naplati od gazde 1.000 dinara i ode.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na događanja tokom 2013. godine.