MOLITVA (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Treći deo) – Nastavak 28

18 septembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

       I predsednik Milutinović je izgleda prolupao. Danas je doneo Uredbu da svi članovi srpske Vlade moraju da ostanu na svojim mestima. Znači, radikali ne smeju iz Vlade. Izgleda da ima još posla za Šešelja. Valjda zato se ratno stanje još uvek i ne ukida. Za takvu uredbu još nisam čuo, ali mogu da razumem. „Nova demokratija“ ne prihvata da uđe u Vladu, pa nije jasno ni sa kim bi nova Vlada i mogla da bude sastavljena. Svuda u svetu bi to dovelo do pada vlade, možda i do raspisivanja novih izbora, što bi u našem slučaju bilo i jedino logično rešenje. Logično, čak i da radikali neće iz Vlade. Kod nas to nije zgodno – rat je. Mi to rešavamo Uredbom – radna obaveza za Šešelja! I to u Vladi!

* * *

       U međuvremenu, mudra nam država sprečava dalje iseljavanje Srba sa Kosova. Ne time što se izborila da garantuje njihove živote, već jednostavno – više ne može, ima tu da ostanete! Policija zaustavlja kolone izbeglica i vraća ih nazad! One koji su došli nadomak gradova i naseljenih mesta u Srbiji takođe vraćaju. A na Kosovu ih kolju! Država to ne može da spreči, ali viši interesi su u pitanju. Koji će nam Kosovo, ako tamo više ne bude Srba. Još uvek važi direktiva – ni jednu stopu srpske zemlje nećemo prepustiti neprijatelju! Ovi ljudi, kao taoci, treba to da ostvare!

       Osnovno pravo čoveka je – pravo na život. Država to pravo mora da garantuje svojim građanima, a ne da im ga oduzima. Rekao sam već ranije šta mislim i o ovakvom Haškom tribunalu i optužnicama koje podiže. Nama ne treba Haški tribunal. Ovakvoj državi i onima koji je vode treba suditi, i to ovde. U Deklaraciji Otvorenog foruma građana Opštine Kraljevo, objavljenoj 7. juna 1999. godine, na jednom mestu je zapisano: Domovina se brani uvek, a država samo kad je dobra. Branimo svoju domovinu od ovakve države!

* * *

       Da sam pametan, bilo bi bolje ovde da stanem, jer ono što dalje sledi očigledno neće biti tako zanimljivo. Međutim, ostaje ono prokleto pitanje – a šta sad?

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.