MOLITVA (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Treći deo) – Nastavak 9

29 avgusta, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Sutradan, ponovo namerno kupujem „Politiku“. Ni danas nema teksta usvojenog dokumenta. Umesto toga, izveštaji o opštoj podršci odluke Skupštine Srbije za mirno i političko rešenje krize na Kosovu i Metohiji:

MUDROST I RAZUM POBEDILI SILU I AROGANCIJU

Za jugoslovenske patriote od najvećeg značaja je činjenica da se prihvaćenim dokumentom potvrđuje suverenitet i integritet SRJ, navodi se u saopštenju Patriotskog saveza Jugoslavije;

Herojskom borbom VJ, pripadnika MUP-a Srbije, jedinstvom naroda i rukovodstva uspeli smo da odbranimo slobodu i čast – poručuju socijalisti Smederevske Palanke i ističu da politika našeg državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Slobodanom Miloševićem ima punu podršku socijalista njihove opštine;

Sačuvali smo dostojanstvo, suverenitet i integritet – Goran Trivan, član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS;

Osnova za mir – Aleksandar Rastović, predsednik mladih socijalista Inđije i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS;

JUL će nastaviti da se bori za savremenu SRJ;

Hrabra i nužna odluka;

Mirovni proces utire put razvoju;

Značajan iskorak …

       I sve tako i u tom stilu, kako informiše Tanjug, a prenosi „Politika“, pljušte saopštenja i  telegrami podrške od Okružnog odbora Jugoslovenske levice Borskog okruga, Izvršnog odbora Opštinskog odbora SPS Loznica, Zajednice Rumuna u Jugoslaviji, Socijalističke narodne partije Crne Gore, socijalista Zlatiborskog okruga, Okružnog odbora SPS Užice, zaposlenih u Jugoslovenskom udruženju turističkih agencija, članova Jugoslovenske levice Pomoravlja, socijalista Šumadijskog i Braničevskog okruga, Izvršnog odbora SPS-a u Aleksincu, Kriznog štaba JUL-a u Nišu,  socijalista Univerziteta u Beogradu, Univerzitetskog odbora SPS-a, Gradskog odbora SPS-a u Novom Sadu i  sl.

       Ipak smo napredovali. U  Titovo vreme podrške za ovako istorijske odluke slali bi i skauti, izviđačke i lovačke organizacije, AFŽ, pioniri …….

       Obaveštavam i radnike a.d. „Toza Marković“ u Kikindi da i oni smatraju da je ova odluka hrabar i istorijski čin. Predsednik Veća saveza samostalnih sindikata Jugoslavije Radoslav Ilić uputio je, čak, i pismo predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću – ne piše doduše u čije ime, a Svetolik Kostadinović, generalni direktor Zajednice jugoslovenskih železnica ističe da su predsednik SRJ Slobodan Milošević i Skupština Republike Srbije učinili mudar, hrabar i odgovoran potez prihvatanjem predloga mirovnog plana.

Nastaviće se