Mudroser za svako vreme

april 9, 2018 u rubrici Opančarski dnevnik 2017

“Ukoliko želite da sačuvate zdrav razum ignorisanje dežurnih mudrosera je od presudnog značaja” kaže bivši ministar kulture  i informisanja Ivan Tasovac u svom uskršnjem intervjuu, koji objavljuje Blic.

A pre nego što je postao ministar, Ivan Tasovac je bio jedan od najangažovanijih mudrosera – prema njegovoj sadašnjoj definiciji tog pojma. Bio sam njegov veliki fan – čupav, šašav, fenomenalan … tako sam ga okarakterisao u mojoj prvoj knjizi O OPANČARIMA I OPANCIMA www.opancar.com. Čak sam poželeo da sa njim jednom u kafani i razbijem čašu.

Te njegove osobine su očigledno prepoznali i neki ljudi mnogo napredniji od mene, običnog mudrosera, i dali su mu ponudu koja se ne odbija – Ministar kulture i iinformisanja. A kako je on obavio tu svoju funkciju, u punom mandatu, dosledno i pored neprestanih prozivki njegovih nekadašnjih kolega mudrosera, dovoljno je reći da su za vreme njegovog ministrovanja na polju informisanja procvetali Informer, Pink, Hepi, …. a na polju kulture razne „Zadruge”, “Parovi” i drugi rijaliti programi.

Kaže se, nije dovoljno biti pametaan, treba biti i mudar. Ivan Tasovac je i pametan i mudar, pa kaže – Vazda je bilo budala, sad su samo vidljivije!

Šta da mu kažem do da ga podsetim na onu kultnu scenu iz filma “Variola Vera” kad Rade Šerbedžija iziritiran ponašanjem doktora koji se krije od pacijenata da se ne bi zarazio, punim plućima na sred ekrana izgovara – “Pička je ženski polni organ, a pizda je karakterna osobina”.

Dragiša Čolić, “dežurni mudroser”, 9.4.2018.