Ne dozvoli da te budale navuku na njihov teren. Pobediće te na iskustvo (B. Kostreš u TV duelu sa Veljom Ilićem).

6 januara, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

Re: DOSTA ZLOĆINA – Dragan J. Vučićević LEGALIZACIJA RASIZMA Srbija po meri Končite Vrust (Informer, 3. i 4. januar 2015)

       Dragane J. Vučićeviću, o kojoj „drugosrbijanskoj rasi“ vi (namerno nisam stavio Vi) govorite. Kakve su to podele na „drugosrbijance“ na jednoj i – pretpostavljam, Srbe, na drugoj strani.  Vi niste  normalni! Šta to prizivate? Delimo se po pameti, a ne na osnovu nacionalne, a evo sada, po vama, i nekakve podnacionalne pripadnosti, pa makar to bilo između „belih“ i „žutih“ (mislim na one po Tomislavu Nikoliću a ne na DS), a ne između Srba i Srba. Evo na primer, ja se sa vama ne bih družio zbog pameti, a baš me, da izvinete, zabole kojoj rasnoj grupi ili podgrupi pripadate.

       Ima tu jedna druga stvar, koju vi verovatno zbog nekih kompleksa zloupotrebljavate – nikome ko se ovde rodio, nije prijatno da dođe neko iz neke pizde materine i ponaša se ovako kao, na primer, vi. Ako ne znate o čemu govorim, ukucajte na internetu Dragan J. Vučićević i biće vam jasno o čemu se radi. Ali poenta je u tome, što je moj kriterijum isti, bez obzira da li ste došli sa Karaburme, Bulbuldera, Banovog brda ili, kao što rekoh – iz neke pizde materine. A problem je samo u tome što takvi kao što ste vi neće da shvate da je to zato što su takvi po svojoj sopstvenoj pameti, već im se više dopada da pričaju da je to zato što ih Beograđani dele na nekakve Srbe i Srbijance. Ja za poloivinu mojih prijatelja i ne znam gde spadaju, pa eto ni za sebe samog – rođen davno na Banovom brdu, još u vreme kad je Banovo brdo bilo podaleko od Beograda, a pogotovu mi to nije jasno sada kad vi uvedoste i nekakve „drugosrbijance“, što podrazumeva da postoje i „prvosrbijanci“ – gde sam ja tu sada? A da niste vi tu podelu smislili samo zato što ne biste hteli da sve Srbijance svrstate u istu grupu, već hoćete da ih delite, po svojim kriterijumima, za svaki slučaj!

       Elem, gledao sam novogodišnju emisiju o kojoj je reč i – u principu, nemam ništa protiv što je te večeri bilo i takvih sadržaja, a ne samo grand parada. A to što je to bio Kesić sa svoja „24 Minuta“ koga redovno pratim, svakako je bolje, po meni – a dozvoljavam da su ukusi različiti, nego da svake nedelje na „Pinku“ u udarnom večernjem termiinu gledam „Tešku reč“ Dragana J. Vučićevića u kojoj je on samom sebi dovoljan – sam bira teme i goste (dobro, ne treba baš preterivati), sam pita, sam odgovara … imamo mi izraz za to, ali nije zgodno, Englezi bi to nazvali self satisfied, potražite u rečniku ako ne znate šta to znači.

       Drugo, kako sastaviste onu „vašu ekipu“, mislio sam da ste reprezentativniji, ovako – „Kad vas čovek pogleda, sve moj do mojega“ što reče pokojni Brana Crnčević u jednoj zdravici.

       A što se tiče one druge ekipe – „drugosrbijanaca“, odslušao sam to ponovo i – shvatih da je Draža Petrović, pominjao idiota u kontekstu one sprave u koju gledaju spikeri kad čitaju vesti, a ono o pederu ne čuh. E sad ako se vi tako osećate pa ste se i prepoznali, ne bih o tome, to je već vaša privatna stvar.

       U svakom slučaju ja ne bih išao toliko daleko. Ostao bih kod blaže formulacije – Svaka budala bi mogla da bude mudrac, ali neće – zato je budala, svaki mudrac bi mogao da bude budala, ali neće – zato je mudrac.

       Inače, meni je ta emisija prijatnija za gledanje od, na primer, „Magazina In“ na Pinku – rekla mi tašta koja to redovno prati da tamo često gostujete.

       Ono drugo što pominjete – stoka, ološ, đubrad … neću da komentarišem. Zaboravili ste samo da iz vašeg omiljenog vokabulara pomenete skotove – vratite se na početak teksta, pa tako stalno sve dok vam neke stvari ne postanu jasne.

 Dragiša Đ Čolić, advokat