Nebojša Krstić masterbirao

12 aprila, 2017 u rubrici Opančarski dnevnik

Jedva iščekah utorak da pročitam kolumnu Nebojše Krstića u Blicu sa najavljenom temom od prošlog utorka  o Vučiću, „snažnom proevropskom lideru i reformatoru”, kad ono – ništa od toga, piše, „iskreno govoreći“, o studentima pod naslovom: Studenti su uvek u pravu. Poprilično razočaran za najavljeno, a uskraćeno saznanje, pokušavam da se raspitam kod meni poznatih poverljivih izvora o čemu se  tu radi – da nije pomenuti, ne daj Bože, zglajzao i pre dugo očekivanog nameštenja.

Svakakvih sam se objašnjenja naslušao od kojih mi se jedno čini najuverljivijim – Jesi li primetio da se Vučić ovih dana već ponaša kao snažan proevropski lider i reformator, pita me moj poverljivi izvor. – Jesam, ko nije, kažem ja, jedva čekajući da čujem objašnjeenje za tu nenadanu pojavu. – Pa vidiš, nastavlja moj poverljivi izvor, Krle (tu me je još više učvrstio u uverenju da je to što priča tačno, jer vidim da su njih dvojica intimni) je to napisao i naravno dao prethodno Šefu da pročita. Ovome se to toliko dopalo da je odmah, ne čekajući da to bude objavljeno u Blicu u naredni utorak, počeo da se ponaša u skladu sa sobom kao snažnim proevropskim liderom i reformatorom, a Krletu je poručio – preko svog šefa kabineta, Ivice Kojića, bivšeg šefa kabineta Mlađana Dinkića iz vremena kad je ovog (Dinkića) hteo da hapsi zbog kojekakvih malverzacija, da se obrati Siniši Malom, bivšem direktoru Agencije za privatizaciju iz vremena najvećih, kako zlobnici kažu, lopovskih privatizacija i da mu taj (Mali), kao kompenzaciju za oduzeto autorsko pravo, sredi ono što je potrebno radi dodele akademskog zvanja master degree, zaslužio je, kaže moj poverljivi izvor da je rekao Šef, a on (Krstić) neka piše nešto o studentima – oni su sad problem, ako hoće da dobije i naredni stepen akademskog zvanja Dr……

I eto tako, Nebojša Krstić postade Masterbant (Mr.) i poče da piše neešto o rokenrolu i studentima, sve u nadi da će uskoro dobiti i zvanje Dr……. (Dr.)

Dragiša Čolić, 12.04.2017.