(Ne)Demokratska stranka Srbije

7 maja, 2013 u rubrici Kolumne

Juče je u Skupštini Srbije održana rasprava povodom parafiranog Sporazuma sa Kosovom. Prema izveštajima, 225 od ukupno 250 poslanika podržava zaključenje Sporazuma. Od parlamentarnih stranaka, tome se jedino protivi Demokratska stranka Srbije, neke ekstremističke  nacionalne stranke i Srpska pravoslavna crkva.

Po definicijama koje datiraju još iz stare Grčke, reč demos znači narod, a otuda potiče i reč demokratija koja označava vladavinu naroda, što podrazumeva većinu naroda. To bi morao da zna i Vojislav Dr. Koštunica, lider stranke koja nosi naziv Demokratska stranka Srbije. A ako zna, kako sa tako ubedljivo nedemokratskom manjinom, a suprotno jasno izraženoj volji demokratske većine, može da organizuje proteste i time uznemirava i maltretira narod.

Ovaj narod je umoran. Dosta mu je problema koje su stvorile takve akademske zamlate. Hoće da živi kao sav ostali svet, a ne da čitavog života, u ime nekakve imaginarne prošlosti, vodi ratove koje su davno izgubili takvi isti koji ga sad guraju i u nove ratove.

To bi isto trebala da zna i Srpska pravoslavna crkva, a posebno jedan od njenih najviših velikodostojnika Amfilohije Radović kome misleća Srbija nikada neće oprostiti onaj sramni govor prilikom sahrane Zorana Đinđića. I zato, još jednom svaka čast Aleksandru Vučiću na poruci koju mu je uputio – Ima pravo da izađe na izbore i osvoji vlast. U međuvremenu mu se neće dozvoliti da vodi državnu politiku.

DC, 27.04.2013.