Ništa nam nije al’ leka nam nema!

18 septembra, 2013 u rubrici Kolumne

       Kako saopštava Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, Predsednik je juče, na sastanku sa ministrom inostranih poslova Finske Erkijem Tuomiojom izjavio:Mi smo svesni da ćemo teško preživeti bez članstva u Evropskoj uniji, ali bez Kosova i Metohije ne možemo preživeti.

       Da li je to onda kraj, ili što bi moja pokojna majka rekla – Zadnje vreme došlo, jer mi smo, po razumevanju Evrope, Kosovo već davno izgubili, a sada se samo, opet po njihovom shvatanju, vrši primopredaja radova, pa makar to bilo i bez našeg zvaničnog priznanja. Ili, ako mi to tako ne shvatamo, onda od Evrope nema ništa. A pošto je prtedsednik Države rekao zvaničnom evropskom pretstavniku da ćemo mi teško preživeti bez članstva u Evropskoj uniji, ali da bez Kosova i Metohije ne možemo preživeti, onda nam ostaje da verujemo da ćemo ipak ovo drugo odabrati, što dalje znači da od Evrope nema ništa.

       Ostaje nam još samo nada da će u kabinetu Gospodina Tuomioja još jednom analizirati to što im je rečeno, pa zaključiti da je loš prevod u pitanju, pa će, uz nadu da Gospodina Tuomiojo ne zna srpski, tražiti razjašnjenje.

       Da malo razvedrimo stvariZnate li koji je za seljaka najveci strah na slovo d – d’umre!

DC, 16.09.2013.