Alisa u zemlji čuda – nastavak 2

20 septembra, 2013 u rubrici Kolumne

Negde u martu mesecu, u ovim mojim pisanijama, pod naslovom Alisa u zemlji čuda, a u povodu izbora Predsednika Sportskog saveza Srbije, pisao sam o tome da je Aleksandar Šoštar, legendarni golman naše vaterpolo reprezentacije, uspeo da pobedi izvesnog inženjera Bakića, naravno člana jedne vladajuće stranke – pogađate koje, i bude izabran na tu funkciju, koju je inače obavljao i u prethodnom mandatu, po opštem mišljenju dobro.

       Ovog puta povod je bio sličan. Biran je Predsednik Vaterpolo saveza Srbije – opet ti vaterpolisti,  jednog od naših najtrofejnijih sportova, koji uzgred budi rečeno, nema Predsednika već punih šest meseci, pa su vaterpolisti na nedavno održano prvenstvo Evrope išli o svom trošku. U takvoj situaciji zamolili su našeg proslavljenog vaterpolistu, Aleksandra Šapića, koji je sada Generalni sekretar jedne opozicione stranke, da se prihvati obavljanja te funkcije i svojim iskustvom na polju vaterpola pomogne koliko može, pa je ovaj prihvatio da se kandiduje za tu funkciju.

       To se međutim nije dopalo onoj gore pomenutoj vladajućoj stranci za koju ste lako pogodili kako se zove, pa su ovi po ubrzanom kursu naučili da pliva jednog od svojih čelnika, Zorana Babića, koji doduše po svojim gabaritima podseća na vaterpolistu, mada su ovi u principu nešto sitniji, objasnili mu da je vaterpolo sličan „igranju lopte“ samo što se igra u vodi – instruktor je kažu bio novopečeni ministar sporta Vanja Udovičič – opet ti vaterpolisti, i kandidovali ga za navedenu funkciju.  U takvoj situaciji, siroti Šapić, na polju vaterpola, nije imao nikakvih šansi pa je potučen u finalu sa ubedljivom razlikom golova. Čak su i oni koji su ga kandidovali na tu funkciju aklamacijom prihvatili vaterpolistu Babića.

       Alise više nema – zamenio je na golu pomenuti vaterpolista Vanja Udovičić, koji je kao nestranačka ličnost, svojim autoritetom Ministra sporta, objasnio delegatima da se novoobučeni vaterpolista Babić, bolje razume u vaterpolo od bivšeg vaterpoliste Šapića, te da će u skladu sa tim novousvojenim tendencijama sportske politike, rezultati naših sportista ubuduće biti znatno bolji od dosadašnjih.

       Bajki više nema, ovo je stvarnost – Alisa je otišla u penziju.

DC, 18.09.2013.