O Biserko …..

3 aprila, 2014 u rubrici Opančarski dnevnik

       ……………………………………………….., neću da ti kažem šta sam ti sve ovde ispred rekao, jer kako lažeš ispašće da sam ti rekao da si kurva, ološ, đubre …. pa sve to još za pare, a odatle do prostitutke nije daleko. Priznaću samo da mi se ne dopadaš i da te ne cenim čak ni toliko da ti se, pa makar samo i iz kurtoazije, obratim sa Vi. A neću da ti kažem šta sam ti ispred rekao ni zbog toga što me plaši da to što sam rekao nebi bilo ni dovoljno da te opiše takvu kakva si. But, don’t wory, keep going! Ima i onih koji to vole, pa još i plaćaju.

       Neću ni da navodim šta si sve rekla nedavno u Hagu, jer to već svi znaju, pa verujem da i ti to čitaš. Pomenuću samo jedan tvoj biser – do sada su Srbiju svi optuživali za hegemonizam, a ti posvedoči da se bivša nam država raspade zbog srpsakog separatizma! Nisi ti toliko glupa da to nisi primetila, ali šta ćeš – advokat sam pa znam kako je kad klijenta treba braniti, ima i da lažeš ako treba. Ne mislim ja, ni da si ti za ovaj posao dobila neki poseban honorar. A što bi ti ga i davali. Ti si odavno njihov uposlenik, pa ono što se prima mora i da se odradi.

       Nisam ja „patriota“ tipa Milošević i ledi Magbet, pa da mi zameriš da sam subjektivan. Ne, ja sam oduvek smatrao da zla ima i na jednoj i na drugoj strani, a „natjecajem“ između njih dolazi i do onoga o čemu si nedavno svedočila u Hagu. Dakle, ja o tebi i nemam neko posebno mišljenje – jednostavno mislim da si ti jedno od takvih zala, pa se zato tobom neću mnogo ni baviti.

       Umesto toga daću ti jedan savet. U kinjizi O OPANČARIMA I OPANCIMA, na strani 248 – u poglavlju KO JE TAMO LUD – Pisma Gospodinu Bleru, naveo sam: Nedavno sam čuo jednu zanimljivu stvar – nešto kao test, koji biste mogli da isprobate na sebi. Jedan moj prijatelj, doktor, psihijatar po struci, ispričao mi je sledeći slučaj: njegov pacijent je imao neodoljivu želju da ubije svog šefa, koji ga je inače maltretirao. Doktor mu je savetovao – pokušaj da zamisliš svog šefa golog. Zar ti on, takav, liči na čoveka koji je vredan toga da ga ubiješ. Uvidećeš koliko si ti superiorniji od njega. Čovek se izlečio i kaže da sada, kad god vidi svog šefa, počinje da se smeje. Gospodine Bler, svucite se, goli stanite ispred ogledala i iskreno zapitajte sebe: da li sam ja ovakav kakvog me je priroda stvorila rođen da budem mesija,……..

       Biserko, probaj taj test na sebi. Možda će da ti pomogne.

DC, 03.04.2014.