O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (11)

14 januara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Drašković mi je posebno omiljen lik, pa ga zato i ima svuda u ovoj knjizi. Njega bih proglasio za počasnog predsednika, jer on više i nije neki političar. Preokrenuo se ponovo, pa sam ga prebacio u poglavlje o muzici.

       O njegovom novom izabraniku iz pokreta „Preokret“, Čedi Jovanoviću, ne znam šta da kažem. Vidim da je okupio lepu ekipu intelektualaca. Tu je čak i Puriša Đorđević, filmski reditelj, car, za one koji ne znaju mnogo o njemu – prvi srpski švaler posle drugog svetskog rata. Čeda ima nešto, dobro govori, bio sam svojevremeno spreman i da glasam za njega. Sada više ne, jer tamo gde je Drašković ja ne pripadam.

* * *

       Čeda Jovanović mi nije jasan ni zbog nekih drugih stvari koje sebi ne mogu da objasnim. Najpre, šta on to čini da se i on i njegova porodica osećaju stalno ugroženi. Ne potcenjujem to. Uostalom, on najbolje zna da li je to potrebno ili nije. Pa sve to u tri smene, pa tako 365 dana u godini, jer oni koji bi hteli da im nanesu zlo, rade i za praznike. A to košta. Pa porezi i doprinosi, na sve to. Ko to plaća?

       Slične dileme imam i kad su u pitanju neke nevladine organizacije – Borka Pavićević, Nataša Kandić, Sonja Biserko …., ali iz drugih razloga, jer koliko mi je poznato njih niko i ne ometa u svom delovanju, pa tako i nema potrebe za nekim obezbeđenjem.

       A kad je reč o gore pomenutim damama, da uzgred pomenem još nešto –  želeo bih da me neko prosveti, možda mi je promaklo pa ne znam, da li su one ikada, igde, pronašle neki greh i za neke druge sem Srba, ili je to samo za njih određeno. Ko to plaća? Pa one da su bar malo inteligentne, znale bi da to ne valja. Tu nedavno, čitam da je u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo afro-azijske zone, valjda je Bahrein bio u pitanju, pobedio tamo nekoga sa 10:0 – taman onoliko koliko im je bilo potrebno. I samo to je za Svetsku fudbalsku organizaciju bio dovoljan razlog da zahteva ozbiljnu istragu – da nije tu nešto namešteno. Dobro, možda pomenute dame ne igraju fudbal, pa im ta pojava nije poznata. Posebno sam siguran za Borku Pavićević, jer jednostavno ne liči ni na fudbalera. Za one druge dve, nisam siguran. U svakom slučaju, da sam im menadžer raskinuo bih ugovore sa njima.

Nastaviće se …