O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (14)

17 januara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Dok ovo pišem, čujem na televiziji Slavicu Đukić Dejanović, aktuelnog Predsednika Države – nama za Predsednika treba jaka ličnost. Nije rekla na koga misli – na sebe ili Ivicu Dačića. Ne verujem da je mislila na Borisa Tadića, jer on je već pokazao svoje kvalitete, pa ih nije potrebno ponovo isticati. Još manje mislim da je neko drugi u pitnju.

       Slavicu sam već pominjao. Moram i Mrku. I on ima drugaricu, Anu Bekutu, poznatu folk pevačicu. Totalno je odlepio, slika se sa njom i za naslovnu stranu Grand revije. Preko cele strane. Fotografija – vidi se da je foto šop tu imao pune ruke posla. Mlađi je nego 1986. godine, kada je onako napaljeno podržavao Gradski komitet, na čelu sa tadašnjim sekretarom Bucom Pav lovićem, koji je ubrzo zatim, zajedno sa Ivanom Stambolićem, bio oteran u političku penziju od njegovog potonjeg druga Slobe Miloševića. Ne mislim da je Mrka tome nešto doprineo, nije on tada neki igrač bio, ali primećujem da bi danas sigurno mnoge stvari bile drugačije da su pobedili Stambolic i Buca Pavlović. Zbog njih ovo i pominjem a ne zbog Mrkonjića.

       Kaže u današnjem Presu – tražim još pola mandata da bih dobio orden. Ako ga ne dobije, mislim orden, ima šanse da se prijavi na audiciju za Zvezde Granda. To mu je zadnja šansa. Kažu da se taj program ukida.

       Tu mu je jedini konkurent Ivica Dačić koji je nedavno prilikom posete Briselu u sedištu organizacije „Prijatelji Evrope“ otpevao uživo numeru Miljacka da bi mu i sam Halid Bešlić pozavideo. Svojim izvođenjem oduševio je i Ivana Ivanovića koji taj spot sada redovno pušta u svom programu uz prigodne komentare koji su samo njemu svojstveni.  A da taj nastup nije bio slučajan potvrdio je nedavno i u Sava centru na koncertu Mrkine devojčice Ane Bekute kad je zajedno s njom i Vesnom Zmijanac otpevao pesmu Jorgovani, tako da kontroverzni Dino Merlin više i ne mora da dolazi u Beograd.

       A posle koncerta Ana je priredila privatnu žurku na kojoj je bio kompletan vrh SPS-a sa  suprugama. Jedino je, iz opravdanih razloga, bila odsutna Mrkina supruga. Nije javljeno da li je bio prisutan suprug Slavice Đukić Dejanović, koja posle Tadićeve ostavke na mesto Predsednika vodi zemlju, a koga prijatelji od tada, kako je nedavno izjavio, sada nazivaju – Prva dama Srbije.

Nastaviće se …