O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (21)

24 januara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Dosta o Nikoliću. Zaneo sam se a mogao bih još mnogo njemu. Mučeni Vučić, njegov zamenik, izgleda da je pao na treće mesto – pretekla ga Jorgovanka Tabaković. Mislim, opravdano. Uostalom nije mi jasno ni šta će ona tamo. Nju predlažu za Premijera – dobro, možda malo i preteruju, ali je u svakom slučaju bolja od Jelene Trivan iz DS-a, a Vučića za Gradonaćelnika Beograda da se tamo tuče sa Đilasom, a to je isto kao kad Nadal, stalno naskače na Đokovića, a ovaj u poslednje vreme vodi sa 7:0!

       Ipak on je vojnik partije i pažljivo priprema svoje oprobane metode – evo upravo sam pošao kod Miljka Radosavljevića da mu dam neke dokaze o ovima iz režima!

       Šta će mučenik da radi ako opet izgubi. Ni Šešelj više neće da ga primi nazad u radikale. A i pretekao ga novi Šešeljev „vučić“, Nebojša Šarović. Mlađi je a i lepši od njega – kaže njegova bivša obožavateljka, radikalka, Lidija Vukićević.

       A kad smo već kod Beograda i izborima za Gradonačelnika, moram nesrećnog Vućića da pomenem i u jednom veselom aktuelnom kontekstu. Nakon prethodne najave da Gradonačelnik Njujorka dolazi u uzvratnu posetu Vučiću, javnost je bila prijatno iznenađena – eto prvih opipljivih rezultata njegove nedavne posete Americi. Možda donosi sa sobom i prvi deo onih obećanih 100 milijardi dolara investicija obećanih po dolasku Naprednjaka na vlast. Ispostavilo se međutim da to nije aktuelni nego bivši gradonačelnik Njujorka, da on ne dolazi ovde ispred potencijalnih investitora već kao plaćeni lobista za izbor Vučića za gradonačelnika Beograda, da on nije osvedočeni poznavalac Beograda i beogradskog življa koji za taj izbor treba da glasa, već osvedočeni lobista Šiptara i zagovornik ne samo bombardovanja Beograda i Srbije, već i najžešći zagovornik, pored bombardovanja, i upotrebe kopnenih trupa prilikom nedavnog bombardovanja.

       Ispalo je ko u onom bugarskom vicu iz vremena hladnog rata. Objavili Bugari prikazivanje filma “Baba dala vojniku” – švedski, seksualni. Kasnije objavili ispravku – nije švedski nego sovjetski, potom da nije seksualni nego ratni i na kraju da se ne zove “Baba dala vojniku”, već “Balada o vojniku”.

       Vučić ga odveo na reku. Plove tako raspričali se. Što bi rekli u narodu, svak svoju smatra!   – na delu je razrada projekta o izlasku Beograda na reke. Malo ispade čudno kako se tako dobro razumeju. Međutim tu dilemu su ubrzo rajasnili Radikali, koji su kako prenosi TANJUG, izdali saopštenje koje sve objašnjava – da su bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf  Đulijani iz istog sela, Čipuljića kod Bugojna, te da Rudi poznaje Acu još od detinjstva.

       A da zlo bude veće, nestašni Nebojša Šarović je negde iščačkao da je pomenuti Rudi travestit. Neko je čak o tome doturio i snimke Ivanu Ivanoviću  na kojima Rudi, našminkan, u haljinici cvetnih boja veselo igra sa društvom. A da me Vučić ne bi bez razloga prijavio Miljku za bilo kakve aluzije s tim u vezi, odmah izjavljujem da Vučić na pomenutim snimcima nije primećen.

Nastaviće se …