O POLITICI I JOŠ PO NEČEM, nastavak (4)

5 januara, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

A da bih bio do kraja jasan volim prave Beograđane. Na primer, onog čupavog Ivana Tasovca, Direktora Beogradske filharmonije, koji ima i pameti i duha i koji me pre neki dan po ko zna koji put iskreno razveseli svojim biserima koje ću početi da zapisujem: „Sve za lepotu – istraživanje psihološkog instituta u Biškeku pokazalo je da slušanje koncerata beogradske filharmonije povećava volumen trepavica do 87%“.

       Volim ljude sa duhom. Dopada mi se i Mihailo Medenica iz „Press“a – „Samo Sredom Srbiju Spašavam“ (SSSS), koji jednom prilikom reče: „Ako ne veruješ u ljubav na prvi pogled, da prođem još jednom?“

       Veoma cenim i Olju Bećković, ne samo zbog britkog uma i jezika, već i zbog diskretnog humora kojim je to protkano. Na primeru njenog Utiska nedelje, bi mnogi mogli da uče. Prvo, smislila je sama sebi posao, a nije čekala na zaposlenje. Smislila je sama i sam „proizvod“ koji traje evo već dvadesetak godina, što je najbolji dokaz njegovog kvaliteta. Mislim, da takav koncept emisije nije lako održati. U početku to i ide, potom ponestanu i zahvalne teme i zahvalni sagovornici, a svake nedelje moraš da smisliš novo. Nisam ja ni stručan ni kompetentan da o tome izričem sudove, ali eto, to je mišljenje jednog običnog građanina, pa nek me opančari demantuju. Uostalom cela moja knjiga je tako i pisana, pa koristim priliku da na ovom mestu to jasno i kažem.

       Volim i onu „šašavu“ Vedranu Rudan, Zagrepčanku, kad kaže – pišem ovog puta ljubavni roman, u kome nema ubistva i rata, Srba i Hrvata, mada se ne slažem i s njenim seksualnim shvatanjima. Znate Gospođo, tačno je da „auto kad pređe 70.000“ troši malo više na održavanje, ali i dalje vozi – nekad sam mogao, a sad i znam! Imate tu raznih teorija. Muškarcima je najdraža ova: pitali pedesetogodišnjaka koji je oženio ženu od 20, šta će da radi kad bude imao 60, a ona 30 – moći ću ja i tada! A šta će da bude kad ti budeš imao 70, a ona 40. Tu se on malo zamisli, pa reče – Ma ko jebe one od 40! I žene imaju svoju teoriju – njima je izgleda najdraža ova: udvarao se jedan imućni sedamdesetogodišnjak ženi od dvadesetak godina – hoće da je ženi. Ma matori ste, reče mu ona. Grešite mlado damo, vidite kako sam vitalan, ja ću još najmanje 20 godina … Pa u tome i jeste problem. Da imate 90 godina, odmah bih pristala! Inače slažem se sa Vama – ako ne ide, promenite marku vozila. Iskočite iz svog kamiona kao Meril Strip iz „Mostovi okruga Medison“ i nađite svog Klint Istvuda.

       Te ljude u životu nisam sreo i ne interesuje me da li su se oni rodili u Beogradu ili su ovde došli iz Obale Slonovače, ali mi se dopadaju.

Nastaviće se …