OBNOVA I RAZVOJ (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Četvrti deo) – nastavak 24

27 oktobra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Kako prenosi agencija Beta, direktor beogradskog centra za istraživanje javnog mnjenja „Medium“ Srbobran Branković ocenio je da je Srpski pokret obnove za predsednika Jugoslavije predložio „najslabijeg kandidata“ i da je svrha njegovog kandidovanja samo da se naškodi ostalom delu opozicije.

      U intervjuu za radio „Glas Amerike“, Branković je za gradonačelnika Beograda Vojislava Mihailovića rekao da je „figura bez boje, mirisa i ukusa“ i da je „očigledno da je svrha njegove kandidature da se po dobrom starom srpskom običaju pokvare šanse konkurenciji, odnosno da komšiji crkne krava“.

       Prema njegovim rečima, odluka SPO da predloži sopstvenog kandidata „vrlo je loš potez“ za opoziciju i „najbolji potez SPO, ali po vladajuće stranke i njihovog kandidata“ jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića.

       „Možemo da nagađamo motive takve odluke, ali objektivni učinak tog predloga jeste da će se sprečiti da u prvom krugu izbora dođe do referenduma  – za ili protiv Miloševića. Ostavljam liderima SPO da rastumače zašto su tako uradili i u čiju korist“, rekao je Branković.

* * *

       Drašković ni danas ne propušta da se bavi atentatima. U intervjuu nemačkom „Špiglu“, kako izveštava „Blic“, on je izrazio uverenje da Milošević zna za ubistva koja organizuje njegova tajna služba, pa tako i za ono pokušano na njega. On je posredno i predsednika DS Zorana Đinđića doveo u vezu sa atentatom u Budvi.

       „Ima dovoljno dokaza koji potvrđuju da je jedan od učesnika u atentatu na mene kum šefa službe bezbednosti Zorana Đinđića. Međutim, on ga uporno brani. Ovde je sve nelogično i zato Miloševićeva vlast može da bude neograničena.“

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.