OBNOVA I RAZVOJ (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Četvrti deo) – nastavak 27

30 oktobra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

A nade za to ima. Kako objavljuje Beta, a prenosi „Blic“ u broju od 21. avgusta 2000, objavljen je prilog pod naslovom „Kuća gori, a baba se češlja“:

       Član Glavnog odbora SPO i zamenik predsednika odbora SPO u Beloj Crkvi Svetlana Đak-Dmitrović, podnela je ostavku na sve funkcije u stranci. U pismu lideru SPO Đak-Dmitrović je navela da ostavku podnosi zbog toga što se ne slaže sa odlukama GO SPO vezanim za predstojeće izbore, te ne može tu odluku da obrazlaže i brani pred članstvom, simpatizerima i biračima“, jer ni ona nije dobila obrazloženje. Dmitrovićeva je ocenila da je „sve što je rečeno“ na sednici GO SPO kada se odlučivalo o izlasku na izbore „zvučalo isuviše podsmešljivo i cinično“, i dodala da „cinizmu i podsmehu nema mesta u budućnosti ove zemlje“. Ona je još ocenila da napuštanje pregovora sa opozicionim strankama zbog njihove odluke da izađu na izbore, te kasnija odluka SPO da i sam izađe na izbore „ne priliče jednoj ozbiljnoj stranci“. Ona je Beti kazala da je pismo uputila Draškoviću u četvrtak i da ga je on juče u Budvi dobio. Dmitrovićeva je rekla da Drašković „više od dva meseca piše knjigu i letuje u Budvi pred istorijske izbore“, i ocenila da „zemlja gori, a baba se češlja“. Ona je rekla da nema ništa protiv da „drug, bivši potpredsednik Miloševićeve vlade piše knjigu“, ali je i ocenila da on treba da se „mane politike“.

       U istom broju „Blica“ objavljena je i sledeća vest: „Smenjen predsednik SPO u Požegi“.

       Predsednik Opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Požegi Branimir Stević, smenjen je sa te funkcije zato što je njegov odbor od vrha stranke zatražio povlačenje predsedničke kandidature Vojislava Mihailovića – potvrdio je za „Blic“ Miladin Kovačević, savetnik predsednika SPO.

       Stević je agenciji Beta rekao da informaciju o njegovoj smeni treba tražiti u Predsedništvu SPO i da „može samo da kaže da više nije predsednik SPO u Požegi. „

       Legitimno je pravo svake ozbiljne stranke da izvrši smenu čelnika opštinskog, okružnog i gradskog odbora u nekom trenutku kada ne sledi političke odluke Glavnog odbora stranke. To je glavni razlog smene Stevića – rekao je Kovačević.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.