OBNOVA I RAZVOJ (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Četvrti deo) – nastavak 4

29 septembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Nije tačno da se ovakvi režimi, čak i u današnje vreme, ne mogu održati. Fidel Kastro, u predsoblju Amerike, odoleva već više od četrdeset godina. Sadam Husein – usred izvorišta nafte, slavi destogodišnjicu poraza. Tim povodom objavio je i 58 mudrosti naučenih „u časnoj borbi, a koje u sebi nose sva značenja morala“. Tako, eto, posle nekadašnjih misli Mao Ce Tunga, sad imamo i misli Sadama Huseina, kao naučni doprinos teoriji marksizma-lenjinizma, koja je u poslednje vreme neopravdano zapostavljena. Herojski narod Severne Koreje pedeset godina jede kore od drveta dok Južna Koreja pravi svetski ekonomski bum, a nekada je to bila jedna zemlja.

       Ne sumnjam da će akademici i ostali teoretičari JUL-a uspešno dokazivati da je pravda na strani opravdane borbe herojskog naroda Severne Koreje, Kube i Iraka, te da, kad je reč o borbi za takve ideale, može i trava da se pase. Moj odgovor na te akademske floskule je jednostavan. Mogu i ja da pasem travu, ali kad vidim da je i oni pasu na čelu stada. Nisam ja demagog koji očekuje da predsednik države, njegova žena i dečica žive u kolibi i pasu travu, ali neka me poštede bar priča u stilu „kad smo imali našu staru belu ladu“, i „deca su mi sposobna, pa uspela!“ Što se njih lično tiče, bio bi to bar minimum civilizovanog ponašanja i kulture. Nažalost, nisu samo oni u pitanju. Pored njih, tu je i piramida – piramida mediokriteta, njihovih slepih sledbenika, stručnih i ostalih polutana, demagoga i budaletina svake vrste. Kao i svaki čovek koji drži do svoje struke, ne mirim se sa tim da mi za saveznog ministra pravosuđa preko noći postave jednu od takvih budaletina, za koga čak ni pravnici ne znaju ni ko je ni odakle je došao, da takav čovek bira i razrešava pravosudne organe i piše pisma „kurvi del Ponte“.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.