OBNOVA I RAZVOJ (Odlomci iz knjige O OPANČARIMA I OPANCIMA – Četvrti deo) – nastavak 40

13 novembra, 2014 u rubrici O opančarima i opancima

Sreda, 13. septembar. Goran Matić ima pune ruke posla. Danas je objavio da je operativnim radom utvrđeno da bi opozicija htela vlast na silu, te da postoje tri scenarija za rušenje vlasti. Detalje tih opakih planova objasnio je uživo pred prepunom salom svojih vatrenih obožavalaca,  penzionisanih boraca iz Drugog svetskog rata, u svojoj izbornoj jedinici Novi Beograd.

       Naime, američka administracija u saradnji sa delom srpske opozicije, pokretom „Otpor“ i grupom G 17 plus, planira nasilno rušenje vlasti na dan izbora, odmah po završenom glasanju. Provaljeni planovi su poznati pod šifrovanim nazivima: „Kooperativni ključ“, „Najbolji kooperativni napor“ i „Kraljev čaj“. Ja sam nedavno na Zlatiboru u „Zlatnom boru“ neoprezno jeo „Kraljev zalogaj“. Kako sam šašav mogli su da mi poture i „Kraljev čaj“, pa da potom imam posla sa Govanom Matićem  – na sreću sa mojim stomakom je još uvek sve u redu.

       Elem, šalu na stranu, ali ovi konspirativni planovi ni najmanje nisu smešni. Plaši me da su u stvari veoma opaki! Prema objavljenom scenariju, radi se o planiranom upadu 1.500 „Sforovaca“ obučenih u uniforme jugoslovenske policije koji treba da uđu iz Republike Srpske i otprilike isto toliko pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, obučenih u uniforme jugoslovenske vojske koji treba da upadnu u područje Bujanovca i Preševa i krenu prema Nišu. Onog momenta kad Koštunica uzvikne – pobeda, ovi ubačeni elementi će početi da hapse pripadnike narodne nam vlasti. Mi – tj, oni, nismo šašavi, pa smo se pripremili da ih dočekamo onako kako dolikuje. I ne samo njih – i sve one izdajnike koji budu pomislili da je opozicija pobedila.

       Kontraplanovi se razlikuju samo u detaljima. Ako narod, odnosno izdajnici, upotrebe izraz – pobeda, u pitanju je „Kooperativni ključ“, ako upotrebe izraz gotovi su, radi se o „Najboljem kooperativnom naporu“, a ako nekim čudom kažu – Slobo, ubij se, serviraćemo im „Kraljev čaj“, jer niko ne može da nam uzme vlast na silu!

       Dakle, treba biti obazriv. Posle izbora preporučuju se sledeći izrazi: za Koštunicu – Čestitam, druže predsedniče, na zasluženoj pobedi. Siguran sam da ćemo pod Vašom vizionarskom palicom nastaviti putem daljeg razvoja, obnove i izgradnje, do konačne pobede Vaših ideja protiv stranih agresora, a naročito domaćih izdajnika! Za ostvarenje takvih ideala spremni smo da Vas i dalje pratimo. I ne samo Vas! I Vašu ženu, Vašu decu, Vaše zetove i ostale najbistrije umove čovečanstva – Markoviće, Šainoviće, Matiće, Bojiće, Mrkonjiće i ostale sinove ove jadne nam i napaćene otadžbine.

       Za široke narodne mase ne preporučuju se tako dugi govori, bez obzira na njihovu ideološku čistotu, jer, čim otvorite usta, može vam se desiti da pripadnici „Najboljeg kooperativnog napora“ pogrešno protumače šta ste hteli da kažete, a onda – sve može da bude kasno. Za vas se preporučuju kratki i efektni izrazi oduševljenja, kao što su:  Slobo, slobodo; Sloba, partija i sl.

       U opštenarodnom kolu koje će, kako se očekuje, povesti penzioneri predvođeni članovima SUBNOR-a, preporučuju se sledeće pesme: „Druže Slobo, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo“; „Naša nam je borba dala da imamo Slobu (može i Miru) za maršala“. Ova podvarijanta može čak da bude i vrlo avangardna, jer to je jedino priznanje koje pomenuta drugarica još uvek nema. Zatim: „Drugarice, posadimo cveće, kud se vojska druga Slobe kreće“ i slični evergrin hitovi.

       Gospodine Matiću, razumeo sam Vas. Niste vi ni najmanje naivni – sada sam apsolutno siguran da ne nameravate da predate vlast ako izgubite na izborima! Ako dozvolite, ja bih ipak još samo jedno pitanje – a šta ako opozicija zaista i pobedi na izborima? Može li u bilo kojoj varijanti ovaj jadni narod da prođe bez tog tako otvoreno najavljenog krvoprolića? Vi ste vidoviti, pa biste morali imati odgovor i na to prosto pitanje.

Nastaviće se

* * *

Knjigu O OPANČARIMA I OPANCIMA možete poručiti i pouzećem preko e-maila: opancar39@gmail.com, po ceni od 500,00 Dinara plus postarina. Akcija traje do Sajma knjiga ili do rasprodaje ovog izdanja.

Istovremeno vas obaveštavamo da je u pripremi izdavanje nove knjige istog autora OPANČARSKA HRONIKA koja treba da se pojavi iz štampe do Sajma knjiga. Knjiga obuhvata blogove pisane na dogadjanja tokom 2013. godine.