Pamet je daleko (6a) – Nije važno što si j…, ako se to ne zna.

26 septembra, 2015 u rubrici Opančarski dnevnik

       Prvi čin – Poseta evropskog komesara za proširenje EU Johanesa Hana Srbiji nije bila uzaludna. Hrvatskoj je očito poslata jasna poruka i več u 17 časova granica je sa hrvatske strane bila otvorena – u potpunosti, kako za putnički, tako i za teretni saobraćaj. Kamiondžije na ivici živaca, hrane, goriva, iscrpljeni od iščekivanja i nezvesnosti punih šest dana, u koloni dugoj 16 kilometara, nastavili su put ka svojim odredištima. Nesporno – Srbija je odnela pobedu, ne samo diplomatsku. Dakle, Srbija – Hrvatska 1:0

       Drugi čin – I kad se očekivalo da Srbija reaguje na adekvatan način i odmah otvori svoje granice, jer koja bi druga odluka mogla da bude doneta ako ste to tražili, te da se time na tih ali efektan način ne samo potvrdi pobeda već reše daljih muka i oni koji su krenuli u obrnutom pravcu – za Srbiju, ispostavilo se da i mi imamo izbore, a time i važnijih pitanja od ovih.

       Mi smo demokratska zemlja i na demokratski način to mora i da se raspravi, pa je zakazana vanredna sednica Vlade. U eri elektronskih komunikacija kad se sednice održavaju na distanci, umesto da se takva sednica – ako je i bila neophodna, odmah i održi, ona je zakazana za 21 čas, u top televizijsko vreme. A tada – prekinuti su TV programi, narod je u iščekivanju da vidi i čuje vođu koji treba da mu saopšti neku važnu odluku.

       I, pojavljuje se On! Poštovana Gospodo ministri …

       Posle petnaestominutnog dramaturškog zapleta, predstavnici javnih medija su zamoljeni da napuste sednicu. U daljem radu sednica če biti zatvorena za javnost, a novinari će o donetoj odluci biti naknadno obavešteni…

       Postoji ona pametna misao – nemoj da dozvoliš da te drugi čekaju, jer im pružaš priliku da razmišljaju o tvojim lošim osobinama. A ima i ona – nije važno što si j…, ako se to ne zna. Mi o tome ne razmišljamo, važniji su razlozi u pitanju. Nismo sačuvali prednost – Srbija – Hrvatska 1:1.

       Ne mogu da iščekam kakva će odluka biti doneta! Baš je neizvesno.

 Dragiša Čolić, 25.09.2015.